Z těch lidí je mi zle

Letošní 21. srpen jsem prožila odpočinkově a vůbec jsem nereflektovala 50. výročí roku 68. Prostě jsem tušila, že to bude velké divadlo. Večer jsem si po kriminálce Anděl pustila čtyřiadvacítku a to jsem neměla dělat! 

Zlatý hřeb večera přišel v podobě Událostí a komentářů, kde se dramaticky handrkovala o historii Miroslava Němcová s komunistou Stanislavem Grospičem, Radek Vondráček už se k ní točil zády a Jiří Dienstbier se uštěpačně všem posmíval.

Přátelé, já mám pocit, že se nám zbláznily obě ideologické strany! To, co se kolem 50. výročí událostí z roku 1968 letos odehrávalo a ještě doznívá, hlavně v Praze mezi politiky, pár aktivisty a na České televizi, je naprosto skandální tyjátr, místo důstojné piety a důstojného připomenutí si oněch dnů. 

Mám pocit, že demokratický blok (tedy ti, co tu vládli po 89) mele z posledního a totéž komunisté (tedy ti, co tu vládli do 89). To je šílené, jak jsou naši politici šílení a jak hystericky se staví k naší historii a jak se k sobě hnusně chovají.

Velmi bych si přála, aby se tahle země odrazila od morálního dna! Velmi bych si přála, aby nastoupila nová garnitura politiků, která nebude zatížena minulostí. 

Doufám, že příští volební výsledky zajistí alespoň to, že lidi jako Němcová nebo Semelová, která se ten den taky nechala vidět i slyšet, už nebudou mít možnost ovlivňovat veřejné mínění, exhibovat v parlamentu a v jiných státních institucích, a že příští senát, parlament, vláda a prezident budou lidi, co budou spolupracovat a ne proti sobě jen štvát a rozvracet tak národ. Svými postoji vyhrocují atmosféru a jsou to právě oni, co dělí společnost!

Ale to chci asi moc! Pořád doufám. Tohle je hrozná situace! Z těch lidí z řad dlouholetých politiků a fanatických protiruských aktivistů, je mi opravdu velmi zle!

A to jsem, prosím, z politických důvodů za postoje mého otce nesměla studovat pedagogiku, protože jsem ideologicky byla "nevhodná pro výchovu socialistické mládeže", cituji z výsledků závěru přijímacích zkoušek na SPgŠ z roku 1977, takže bych měla právo zlobit se "na Rusáky" a být chytrá a demokraticky uvědomělá jak rádio, nebo minimálně jako Miroslava Němcová!  

Autor: Jiřina Holotová | čtvrtek 23.8.2018 21:02 | karma článku: 48,32 | přečteno: 18322x