Svobodní, Rozumní, Realisté a další, spojte se! Volby budou za chvíli!

Je třeba poblahopřát vítězům a respektovat výsledek voleb. Ale těch propadlých hlasů! Jak s nimi malé strany naloží příště? A může to být už za chvíli. 

Budou se malé strany s podobným programem sebemrskat, honit pro pár hlasů, trumfovat se navzájem? Budou nadále plýtvat energií a lidským potencionálem, nebo překonají určité averze jedněch vůči druhým, rozdíly ve voličských základnách, jisté niance v programech a začnou konstruktivně vyjednávat? Proč by nemohly společně najít nějaké průsečíky v programech, jakýsi kompromis při sestavování kandidátek a zaručit tak v příštích volbách alespoň několik mandátů ve sněmovně sobě a svým voličům?

Před volbami jsem udělala přehled ZDE: https://holotova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=626075, kde jsem porovnala programové cíle všech stran, podle kterých se letos voliči rozhodovali, jako je přijetí Eura, prosazování Referenda o vystoupení z EU, migrační problematika a dobře znám tedy programy Vás všech malých. Jste si velmi podobní, i když se někteří hlásíte k pravici, jiní k levici.           

Já vím, dámy a pánové, právě VY si myslíte, že to příště URČITĚ vyjde a že VY budete dál bojovat sami za sebe, protože Pepa od konkurence Vám není sympatický a Anežka od jiné konkurence je nedůvěryhodná. Právě VY si myslíte, že prostě s těmi NE a s těmi NIKDY, protože VY jste prostě někdo jiný, více či méně vlastenečtí a protiislámští, nebo snad lepší, intelektuálnější a chytřejší! Ale tak to bohužel není. Podívejte se na své žalostné výsledky a zjistíte, že jste všichni stejní!

Programově podobné strany:                                                                                                          

12
10
26REALISTÉ
30
28
23
2
13
19
3
22
25
celkem

 

Oč je horší Anežka, než Pepa a třeba právě vy? Ani při součtu potencionálních hlasů od voličů nedáte zatím dohromady ani 5%, ale když se nějak pospojujete, šance se zvýší.

Povšimněte si, že vás na pravé straně politického spektra je nejméně 9 s minimálními výsledky a podobným programovými cíli. Na levé straně jsou minimálně 3 Vám programově podobná uskupení. Ale na politickou mapu ČR se už určitě všichni nevejdete! V parlamentu je 9 jiných dravců a mimo parlament ještě dalších 10 stran Vám programově nepodobných, taky číhajících na svou příležitost. 

NEZAPOMEŇTE NA TO A TROCHU SLEVTE ZE SVÝCH AMBIC A SEBEVĚDOMÍ. Zkuste začít vyjednávat. Vaši voliči i naše politická scéna by si to zasloužila. 

Nebo to rovnou zabalte!

 

 

 

 

 

 

Autor: Jiřina Holotová | pondělí 23.10.2017 0:24 | karma článku: 26,11 | přečteno: 1418x