Stát nedokázal zabránit odstranění sochy Koněva a nemístné vtipkování starosty

„Neměl roušku. Pravidla platí pro všechny stejně. Ven jen s rouškou nebo jinou překrývkou úst a nosu,“ nemístně zavtipkoval na svém fb profilu starosta Prahy 6, kde probíhalo odstranění Koněvovy sochy.

Doufejme, že tato nevhodná poznámka starosty městské části Prahy 6 Koláře v době nouzového stavu v souvislosti s opatřeními proti pandemii, bude mít hořký nádech Pyrrhova vítězství a krátkodobého opojení slávou a mocí. Aneb jak praví jedno potvrzené pořekadlo "První vyhrání z kapsy vyhání". Ale není to celé jen o starostovi a zastupitelstvu Prahy 6. 

Je smutné, že stát nedokázal zabránit odstranění sochy Koněva a nechal to na rozhodnutí zastupitelů Prahy 6. Pokud je mi známo, Koněv osvobodil od fašistů velký kus území Československa a Východní fronty vůbec, včetně Osvětimi. To, že jeho socha stála zrovna na Praze 6 neznamená, že o jejím osudu měli rozhodnout jen tihle kašpaři z Prahy 6. Socha tam stála ne kvůli Praze 6!

Je to zneuctění památky a pošpinění díkůvzdání osvoboditelům téměř celé naší vlasti. Hanba Českému státu, že to takhle nechal dojít!

 

____________________________________________________________________

V roce 1993 prezident Václav Havel podepsal tuto smlouvu a dále mezivládní dohody, v tomto směru s největší pravděpodobností náš stát pochybyl.

https://www.dauc.cz/dokument/?modul=pr&cislo=44125&fbclid=IwAR071BAAHIPKCGS8yngUSBqhiVwVG6MkqIZ4JOGFG9YGzAKQ0XrH5k3stJE

Článek 21 Každá Smluvní strana bude na svém území zajišťovat péči o vojenské hroby a vojenské pomníky druhé Smluvní strany, jejich udržování a přístup k nim.Budou rovněž spolupracovat při zjišťování a udržování pohřebišť občanů druhé Smluvní strany, výměně informací o osudu zemřelých a nezvěstných na svém území

 

 

 

 

Autor: Jiřina Holotová | pátek 3.4.2020 16:41 | karma článku: 43,66 | přečteno: 2525x