Demokratická volba v nejdemokratičtější straně

TOP 09 si volila na třetím celostátním sněmu svého předsedu a místopředsednictvo. Volba byla velmi demokratická, jak se na ucelenou, pevně ukotvenou demokratickou stranu sluší a patří. Zvolit si za předsedu strany mohli delegáti sněmu Schwarzenberga nebo Schwarzenberga, tito pánové postoupili do posledního kola, když předtím porazili ve druhém kole volby kandidáta na předsedu Schwarzenberga.  

Stejně probíhala i volba prvního místopředsedy. Rozhodovalo se mezi Miroslavem Kalouskem a Miroslavem Kalouskem. Tito kandidáti svedli tuhý boj s kandidátem Miroslavem Kalouskem, než postoupili do posledního kola volby. 

Jak předseda Karel Schwarzenberg, tak i první místopředseda Miroslav Kalousek jednoznačně vyhráli stranickou volbu a my jim můžeme pogratulovat, že svoje posty ve straně statečně uhájili a přesvědčili všechny delegáty strany i nás, že jejich pozice v TOP 09 jsou neochvějné a nikdo nemůže pochybovat o tom, že strana jde správným směrem a bude vskutku jedinou skutečně demokratickou pravicovou opozicí všem zlým, slabým, populistickým, nedemokratickým, demagogickým stranám a uskupením, které se, nikdo nechápe proč a jak, dostaly do parlamentu.

Jak řekl Karel Schwarzenberg: "Já a Miroslav Kalousek jsme ideální duo, které nikdo nerozdělí!"

Ano, tihle dva pánové jsou symbolem úspěchu strany TOP 09, také úspěchu minulé koaliční vlády a úspěchu naší republiky na cestě za prosperitou, svobodou a demokracií. Nyní oba svorně očekávají úpadek parlamentní demokracie a politické kultury. Ještě, že známe oba otce zakladatele TOP 09 tak dokonale, že jejich novou proklamaci, pronesenou při posledním sněmu TOP 09, tedy že  "Budeme-li, tací, jací jsme - strana bez velkých slibů, bez velkého rámusu kolem sebe a strana, která soustavně pracuje na svém úspěchu - naši voliči to ocení", jen málokdo může brát vážně. 

Absolutní ztráta sebereflexe a sebekritiky zkrátka TOP 09 neminula a čepýření obou hlavních představitelů strany, působí v moři problémů této země, za které je tahle strana spoluzodpovědna, velmi směšně.

Autor: Jiřina Holotová | pondělí 9.12.2013 12:45 | karma článku: 36,35 | přečteno: 1853x