Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kafemail

14. 1. 2011 23:31
Jak se vyhnout placení provize realitní kanceláři

Mnozí z Vás v sobě nezapřou "Čecháčka", který rozumí všemu. Já rozumím tomu, že některé realitky mají vysoké provize. To je možné eliminovat tak, že se s takovouto kanceláří domluvím provizi přijatelnou pro obě strany nebo si najdu jinou kancelář. Názory typu, že si smlouvy napíši sám podle nějakého mustru je absolutní neznalost problematiky. Vzor smlouvy může vyhovovat pro jednu konkrétní situaci a pro smluvní strany, které mají mezi sebou důvěru. Osobně bych volil smlouvy nechat vypracovat u notáře a to včetně zajištění notářské úschovy a to buď přímo nebo prostřednictvím realitní kanceláře. Ptám se proč právnici musí absolvovat právnickou školu, když si stačí pročíst potřebné paragrafy a pak obšlehnout nějaký vzor smlouvy? Určitě každý z Vás je profesionálni marketingový poradce, má vynikající vyjednávací a organizační schopnosti a pravděpodobně i kvalitní odhadce cen nemovitostí. Pokud máte tyto vlastnosti, proč si neotevřete svou realitku a nestanete se do roka milionáři?

0 0
možnosti
DI

ibid

13. 5. 2009 14:16
vlastnici.cz je normální podvod,

obyčejná realitka, dejte si na ně velkej pozor...Rv

0 0
možnosti
JK

Terrurek

12. 5. 2009 13:04
a s právníma náležitostma

porádí dělníkovi z šachty zadarmo kdo?

0 0
možnosti
W

Wolf778

12. 5. 2009 13:22
Re: a s právníma náležitostma

Člověče, četl jste ten článek? Vzory smluv, návody, postupy a upozornění na různé právní fígle můžete najít třeba právě na odkazovaném webu. Pokud je ten dělník z šachty příliš pohodlný či nedovtipný na to, aby se těmi náležitostmi prokousal, tak má v zásadě 2 možnosti: buď překoná sám sebe a místo hospody či sledování Kobry 11 bude holt pár týdnů večery trávit nad těmi 80 stránkami návodů, vzorových smluv a postupů, a nebo prostě usoudí, že mu ta fuška nestojí za to, a někomu za to tučně zaplatí. Jestli Vás napadá nějaký důvod, proč by měl zrovna dělníkovi z šachty někdo AKTIVNĚ poskytovat poradenství zadarmo, tak sem s ním :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1602x
Autor nepracuje. V současné době se věnuje osvětě a popularizaci samostatné koupě, prodeje a pronájmu nemovitostí, bez zprostředkovatelů.

Seznam rubrik