Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K65a76r38e75l 78M54á36d78l67e

24. 3. 2019 14:44

Když jsem byl o hodně mladší, miloval jsem jeho knížky, všechny jsem měl přečtené několikrát, ale na jeho přednes jsem neměl trpělivost. Ta moje milovala i ten styl čtení a když jsme se někdy takhle potkali u rádia, tak jsem autora v duchu popoháněl "zatlač, přidej...". Dnes už jsem zklidněný, od Nepila mám stažené v audiu, co se dalo sehnat a občas na mě přijde období, kdy si během pár dnů pustím všechno.

0 0
možnosti
Foto

Pan Nepil byl naprosto úžasný člověk i v reálu, měl jsem tu čest jej kdysi jako mladý adept literatury několikrát potkat, a bylo to vždy nezapomenutelné a poučné. :-)

1 0
možnosti
AN

Hlavně, když to sám četl. Taková pohoda.

2 0
možnosti

František Nepil moc chybí. Jeho úžasný smysl pro sdělení zdánlivě obyčejných věcí (událostí) neobyčejně lidsky, jeho osobitý humor, a laskavou interpretaci, byl jedinečný.

5 0
možnosti
Foto

P.S.: heršvec, herdek, kruci písek, atp. Jinak i jeho ,,Střevíce z lýčí" mnohé VYPRÁVÍ i líčí;-)

2 0
možnosti
MV

Trochu pozdeji, ale přece! Gratuluji k takovému objevu. Pan Nepil měl svého času JÍM čtené fejetony v ČR. Jmenovaly se "Dobré a ještě lepší ráno". Slovy "preju vám dobré a ještě lepší ráno" fejetony končily. A šlo z nich přesně to, co na vás dejchlo z knížky : laskavost, nadhled, a předně překrásná čeština. Pan Nepil byl PAN Nepil. Málokdo v současnosti vládne češtinou tak, jak to uměl on.

5 0
možnosti
Foto

Tak. A jeho přednes jeho nezaměnitelným hlasemR^

1 0
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 421x
Jsem manžel, táta a dělník, snílek, básník a rád bych i amatérský spisovatel. Tak uvidíme.

Seznam rubrik