Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

jendazmoravy

5. 2. 2012 11:33
I tenhle má volební právo!

Otázkou zní, zda může být tak nevědomý, nebo jen schválně provokuje psaním dávno vyvrácených nesmyslů.

1 0
možnosti
MK

Martin Kavka

4. 2. 2012 18:47
lukekro

Mě teď napadla jedna věc. Víte proč se věřící setkávají po články jako je tento?

Protože od jinými články se nesejdou, každý má totiž jiné politické , či jiné, názory. Nás spojuje právě Pán. Ale jinak jsme naprosto svobodní

2 0
možnosti
JO

31pryc

4. 2. 2012 18:53
Re: lukekro

To je fakt, protože třeba v článku o odborech si můžeme s řadou lidí pěkně vjet do vlasů. To už nemluvím o kontroverznějších tematech, jako jsou třeba otázky týkající se intimních záležitostí ...

1 0
možnosti
W

wiki5.5

4. 2. 2012 17:09
muzete samozrejme psat

o cem chcete, ale psat porad o tom samem a argumentovat tim co uz mnohokrat bylo vyvraceno je takove... no, proste hloupoucke.

1 0
možnosti
CAS

cara al sol

4. 2. 2012 17:01
Legrační

Ateista se snaží definovat, co znamená pravá víra.

1 0
možnosti
MK

Martin Kavka

4. 2. 2012 17:04
Re: Legrační

ale to je přeci běžné. Neveřící se snaží křesťanům určovat jak se podle Bible mají správně chovat

2 0
možnosti
JO

31pryc

4. 2. 2012 17:01
Několik faktických poznámek

1) poněkud mísíte několik temat dohromady. Především nechápu souvislost majetkového vypořádání státu s církvemi a pedofilní skandály některých kněží, tím méně pak spojitost s otázkou celibátu katolických kněží (možná by Vás zajímalo, že slib čistoty dávají i řeholní bratři a sestry)

2) pokud mě má ubohá paměť neklame,  trestní oznámení podala paní Lenka Procházková, nikoli Kateřina Perknerová a můj pohled na onu situaci najdete v mém blogu http://oulicky.blog.idnes.cz/c/244224/Tak-nam-zavrou-arcibiskupa.html

3) rozebírat odvahu, kuráž, dámy, která podala trestní oznámení nebudu, ale myslím si, že k podání jakéhokoliv TO v České republice mnoho kuráže není třeba, protože žijeme v relativně svobodné zemi

4) poslední odstavec je nějak mimo mé chápání. Mám tomu rozumět, že má-li někdo jiný právní názor, než vy, je hlupák?

5) Čistě soukromá záležitost - váš jazykový styl je poměrně slabý, požádejte Vašeho profesora češtiny o malou lekci ze slohu

2 0
možnosti
MK

Martin Kavka

4. 2. 2012 17:07
Re: Několik faktických poznámek

Ale ono to je tak se všemi. Navíc vláda to začala projednávat na popud ústavního soudu, protože vyprší lhůta od roku 1993, kdy byla uzavřena dohoda o ´vyrovnání se  s církvemi.

V jiném případě by pak o tom rozhodoval Evropský soudní tribunál.....ani tyto maličká fakta jsi ti kritici nejsou schopni zjistit.

1 0
možnosti
L

lukekra

4. 2. 2012 16:57
Posledni prispevek

Víte, co se mi na věřících nejvíce líbí? ta jednotnost, kdy individualismus zaniká v nekonečných citacích všech těch veršů... Svoboda a volnost uvažování sice v tomhle případě značně utrpí, ale taková společnost s jednotným názorem v otázkách víry stojí mnohem více při sobě a je podstatně údernější v boji proti nevěřícím... Za to ateista? každý kus je individuál a každý má touhu se rozprchnout do světových stran, přesvědčen o své vlastní pravdě. Náboženství objektivně považuji za TOP vynález, které lidstvo kdy vymyslelo.R^

1 0
možnosti
JO

31pryc

4. 2. 2012 17:07
Re: Posledni prispevek

Myslíte?

Již v historii docházelo k názorovým posunům i uvnitř církve a k takovým posunům nemohlo nikdy dojít bez dlouhé diskuse a učených rokování.

Jistě, vřící vychází z Písma svatého a ze základů víry, ale různorodost a touha po svobodě je jim snad ještě bližší, než mnohým ateistům (mimochodem, moc se mi líbí ateistické dýchánky u sochy sv. Václava - světce katolické církve - jehož národní kult byl v podstatě pěstován českými věřícími. Ateisté, kteří nevěří tedy ani v život po smrti, přeci těžko mohou žádat o pomoc někoho, kdo je jíž přes tisíc let mrtev, nebo není?)

Věřící nebojují proti nevěřícím, dokonce se věřící za nevěřící i modlí. A názorová různorodost mezi věřícími je opravdu značná. Věřte mi, že vím, o čem mluvím.

1 0
možnosti
MB

802

4. 2. 2012 15:18
Ono se zapomíná na jedno

Ten majetek církev nasyslila v minulosti v Čechách hlavně z věřících lidí jejichž potomci jsou dnes atheisti.

Pokud tedy vracet tenhle majetek  tak všem, tedy i všem dnešním atheistům vyplatit jejich podíly po jejich věřících předcích.

Je absurdní aby se tady hrstka nějakých věřících prohlásila za universálního dědice a chtěla nazpátek majetek který jim povětšinou vůbec nepatří, protože jsou tady i nástupci a dědici dnes nevěřící.

0 0
možnosti
ZK

SID09

4. 2. 2012 15:25
Re: Ono se zapomíná na jedno

Ještě je tu jeden lepší nápad.

Mělo by se to vrátit komunistické straně ( která se podílela na poválečné loupeži ) a ODS ( která to dokáže výhodně rozkrást dnes ). Nedokážu ovšem správně určit podíl. Pokud to zůstane v majetku státu, tak se ten majetek brzy vypaří neznámo kam. ;-D!!

0 0
možnosti
L

lukekra

4. 2. 2012 15:11
obavam se

ze tu budete sezran zaziva mistnimi vericimi... Ackoli je to proti jejich vyznani, tak proste chteji svoji jistotu v materialnim svete. Kde je ta skromnost? Vi se, ze cirkev majetek nakradla a presto ten majetek chteji?  Proc jim tolik zalezi na penezich a majetku, kdyz vyznavaji predevsim hodnoty duchovni? Cirkev jako institut  neni o vire, ale o penezich... Jenom verici pokrytec tohle nevidi...

1 0
možnosti
ZK

SID09

4. 2. 2012 15:20
Re: obavam se

Ale kdež, to není vůbec jen o věřících. To je do značné míry o právu a o tom, že se i vy snažíte demagogicky udělat z druhých chuďase, protože vám se to tak líbí.

To je stejný blábol, jako když budete tvrdit, že umělec musí nutně třít bídu z nouzí, neboť jen tak může tvořit nejlepší svá umělecká díla. ;-D!!!!

3 0
možnosti
OK

ducatofil

4. 2. 2012 15:00
atheistický jemnostpane,

zaprvé z tvého se nerozdává, ty pozemky ti nepatří, nejsi stát, za druhé nevím, proč my věřící bychom neměli dostat zpět náš ukradený majetek.

3 0
možnosti
MK

Martin Kavka

4. 2. 2012 15:03
Re: atheistický jemnostpane,

Protože si myslí, že věřící nejsou církev ;-D

0 0
možnosti
MK

Martin Kavka

4. 2. 2012 14:50
Hochu

Už jsem si Vás uložil mezi svoje oblíbence. Vereše, Hrebenara, Krůtka, Tydlitátovou. U Vás se mi bude libit :-)

3 0
možnosti
JO

31pryc

4. 2. 2012 16:50
Re: Hochu

Mám nový objev - Jindřich Zedník. Kolega Hok je, proti kolegovi Zedníkovi, pouhopouhým příštipkářem ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 824x
Student milující historii, tanec, divadlo, fotbal, debaty s přáteli a všeobecné dění.

Seznam rubrik