Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

SYETEY_KOTZOUR_milován_adminy

11. 3. 2012 10:56
kdysi jsem měl podobný názor. Časem jsem z něj vyrostl

:-) plat není za zásluhy. Je to úroveň kde se potkala nabídka a poptávka. Až budete schopen např. stejně efektivně zhodnotit prostředky uložené do reklamy jako sportovci tak vaše cena taky stoupne. Sportovci budou brát méně jedině pokud by lidi přestalo bavit sport sledovat. Budou-li jednou stejně nadšeně sledovat vykopové práce, bude to žeň pro kopáče. :-)

0 0
možnosti
L

lomihnát.

11. 3. 2012 10:08
Proč by je vydělávat neměli?

:-/

0 0
možnosti
MB

z-VV-na-bliti

11. 3. 2012 5:22
Mimochodem...

...na tohle tema uz jeden clanek vyplodila bloggerka Ulmannova. Velmi vyzvne hystericka, bohuzel uz je to davno, takze mozna uz nedostupny.

0 0
možnosti
MB

z-VV-na-bliti

11. 3. 2012 5:16
Srovnavas nesrovnatelny

Kopalisti, klouzaci a podobna sebranka jsou v soukromym sektoru a dostavaji jen tolik, kolik je jim nekdo ochotnej zaplatit. A zaplati jim jen tolik, kolik se mu vyplati,

-

Verejnej sektor je jina liga. Kdyz je ale vedec tak dobrej vedec jako je Ronaldo kopalista (a ma stejny stesti), muze se udelat pro sebe a vydelat mraky skvary na super patentu (i kdyz si dovedu predstavit ty reakce, kdyby lek na HIV sam vyrabel a prodaval treba za pet mega tubu) nebo se stat megazaporakem a bavit se terorizovanim celyho sveta.

0 0
možnosti
JV

jafava

10. 3. 2012 13:35
Je přece tak jednoduché stát se také vrcholovým sportovcem

a vydělávat ty miliony. Vždyť co Vám, autore brání? ;-D

1 0
možnosti
VH

Stará kára

10. 3. 2012 11:51
Pane, to je přesně o neviditelné ruce trhu

Ti hráči totiž svým zaměstnavatelům vydělávají neuvěřitelné peníze. Proto se vyplatí. I vysoké částky  za přestup jsou reklamou, která zpětně vynese.

     Vy jste si nevšiml, že ty vysoké částky se vyplácí od doby, kdy vše přenáší televize (a zejména v těch sportech, které jsou v televizi často a s vysokou sledovaností)?

     Možná byste si z uvedeného mohl odnést jedno poučení: Zaměstnavatel platí nikoliv podle "potřeb" zaměstnance, ale podle toho, kolik mu zaměstnání této osoby vynese.

0 0
možnosti
S

Světlonoš_v04

10. 3. 2012 11:59
Re: Pane, to je přesně o neviditelné ruce trhu

to je naprosto jasné a samozřejmě. To že tomu tak je, za to je odpovědný hloupý národ, který tyto cvičené opice v té televizi sleduje. Stačí když se hraje nějaký hokej, jak se vždy z hospod ozývají vzrušené orgasmy ochmelků při jakémkoliv gólu. Tak to prostě je, protože průměrné IQ národa je jaké je.

1 0
možnosti
LS

Jednoho krásného dne ...

10. 3. 2012 11:10
nechápete zásadní rozdíl mezi

odměnou definovanou někým "osvíceným", který samozřejmě ví, co je správné a odměnou danou rovnováhou mezi nabídkou a poptávkou - u té jsou náklady (tedy i představa "osvíceného" o jejich správné míře) naprosto irelevantní. když jsou lidi ochotni za unikátní automobil zaplatit miliony, je úplně irelevantní, že náklady na jeho výrobu činí pár set tisíc. je irelevantní, že slepice snášejí vejce skoro zadarmo, když je chcete, musíte vysolit 6,-Kč. do balonu umí kopnout každý trouba, ale messi je jen jeden. až bude každý čutálista kopat stejně jako on, nedá jim nikdo ani vindru.

1 0
možnosti
S

Světlonoš_v04

10. 3. 2012 11:16
Re: nechápete zásadní rozdíl mezi

je fakt že mezi různými čutálisty a showbusinessmany je velká konkurence, takže prodrat se k těm špičkovým platům chce asi hodně štěstí nebo známostí

0 0
možnosti
M

Mychal.B.

10. 3. 2012 10:54
No ty koky...

;-D

1. Tak závratná čísla, zvlášť, když se to přepočítá na Kč. Přepočítáš taky životní náklady v UK?

2. Ten čutálista je ve 40 zdravotně odepsaný a ze základním vzděláním + učňákem/střední školou, když byl 20 let mimo obor si asi slušný džob nenajde... Všimni si, jak dopadli naši rekordmani a olympijští vítězové, kteří za socíku ty miliony nevydělávali...

0 0
možnosti
PV

VerneP

10. 3. 2012 11:23
Re: No ty koky...

1. kolikrat budou vyssi zivotni naklady v UK? 2x nebo 3x? Vzdyt se tam daji sehnat i veci, ktere jsou levnejsi nez u nas.

2. dnes je v 50 odepsany kdeko, proc asi nechteji firmy zamestnavat lidi 50+ ? On se ten cutalista nemusi rekvalifikovat na rozdil od nejaky delnika?

0 0
možnosti
F

furtkecal@seznam.cz

10. 3. 2012 10:40
Proč by měli sportovci vydělávat miliony?!

protože systém odměňování je naprosto zvrhlý ! !! ti co vytvářejí skutečné hodnoty jsou v tomto řetězci až na posledních místech ! !! bylo to tak je to tak bude to tak !! bohužel

0 0
možnosti
JB

Vím, že něco vím?

10. 3. 2012 11:50
Re: Proč by měli sportovci vydělávat miliony?!

Skutečná hodnota je také to, co je Vám někdo ochotný zaplatit.Neplatí to vždy.U někoho se skutečná hodnota ( i mínusová) najde až po smrti.Přeji hodně hodnot.

0 0
možnosti
PD

duff_

10. 3. 2012 10:10
Proč?

Protože existuje někdo, kdo je ochotný je zaplatit. Spíše by ses měl zamýšlet nad tím, odkud se berou miliony na hráče a proč je někdo ochotný vynakládat vysoké částky.

3 0
možnosti
P

papajos

10. 3. 2012 10:16
Re: Proč?

od výrobců, firem a korporací.. vrcholový sportovec je hodně viděn.. dívají se na ně miliardy lidí a proto je pro výrobce a korporace lukrativní dát do reklamy začleněné do sportu tolik peněz..je to logické..

1 0
možnosti
  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 824x
Student milující historii, tanec, divadlo, fotbal, debaty s přáteli a všeobecné dění.

Seznam rubrik