Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Zaorálek svým Palestincům rozumí

Český ministr zahraničí Zaorálek prý málem nenavštívil palestinský uprchlický tábor Aida v Betlémě, kde dnes žije 5500 Palestinců. Mladí a neklidní Palestinci v době, kdy se Zaorálek chystal Aidu navštívit, se opět kamennou abecedou nějak nemohli domluvit s izraelskými vojáky v okolí tábora. Ten je plně pod správou Palestinců a provozuje jej organizace OSN UNRWA. Ta byla zřízena po vzniku Izraele kvůli statisícům palestinských uprchlíků.

Tehdejší jeruzalémský Muftí (strýc pozdějšího vůdce OOP Jásira Arafata), vyzval v době vzniku Izraele Palestince, aby opustili své domovy a uchýlili se do bezpečí až do té doby, než okolní arabské státy posílené rovněž poradci z řad bývalých členů SS (Muftí strávil válečný exil v Berlíně jako host Hitlera a také vytvořil na Balkáně jednotky z balkánských muslimů, kteří bojovali po boku Wermachtu), zničí nově vzniklý židovský stát a zaženou Židy do moře.

To se k velké lítosti Palestinců nestalo. Izrael vyhrál válku za nezávislost a začal budovat moderní židovský stát. Počátečních 600 tisíc obyvatel se rozrostlo na dnešních 8 milionů, které zahrnují i 1,5 milionů Arabů s izraelským občanstvím. Tito lidé žijí s Židy společně v domech, navštěvují společné školy, podnikají a pracují v Izraeli. Prezident Palestinské samosprávy však prohlašuje, že v Palestinském státě nebude žít ani jeden Žid. Kde je nějaká rozumná dohoda. Mnoho Židů na palestinských územích podniká a zaměstnává Palestince, jejichž mzda je nesrovnatelně vyšší než u palestinského zaměstnavatele.

Na oplátku arabské země v roce 1948 vyhnaly téměř jeden milion Židů, kteří uprchli vesměs do Izraele, aby zachránili holý život.

Představitel UNRWA v táboře Aida srdceryvně Zaorálkovi líčil, jaký neutěšený život zde vedou Palestinci. Prý je Izraelci nepustí na území Izraele, aby zde mohli pracovat. V táboře prý fungovaly 3 fabriky, které však díky Izraeli zkrachovaly, jak jinak. Proč by měl Izrael být zodpovědný za problémy Palestinců, kteří již vytvářejí struktury Palestinského státu, ovšem bez podpory Izraele by to asi nešlo. Veškeré energie přichází na palestinské území z Izraele a Palestinci mají velké problémy s jejich financováním, což se ovšem nedá říci o dodávkách raket, které už zase dopadají na území Izraele. Finanční prostředky od OSN, USA a Evropské Unie na vybudování institucí a infrastruktury nového Palestinského státu jsou zneužívány k nákupu zbraní a ke stavbě tunelů.

UNRWA se vyznamenala během letní války v Gaze, kdy Izraelská armáda zlikvidovala stovky tunelů, kterými Hamas infiltroval izraelské území. Tam vraždil civilisty. Bylo zaznamenáno několik pokusů o únos vojáků IDF. Po propuštění jednoho tisíce palestinských teroristů a vrahů výměnou za uneseného vojáka Gilada Shalita v roce 2011 se Palestinci snaží takto dostat z izraelského vězení další zločince.

Většina tunelů v Gaze ústila na povrch v církevních budovách, nemocnicích a školách provozovaných organizací UNRWA. Když tam byly objeveny rakety, UNRWA je vrátila Hamasu. Většina pracovníků UNRWA spolupracuje s Hamasem a Palestinci. Snaží se zachovat Status Quo. Proč? Přesně proto, proč u nás zaměstnanci praktických škol a např. dětských domovů obhajují jejich existenci. Se zrušením těchto institucí by přišli o velmi dobře placenou práci.

Pane Zaorálku, pokud se chcete vyjadřovat k ožehavým světovým tématům jako ministr zahraničí, přečtěte si prosím něco z historie a vyslechněte i odborníky, kteří se tímto tématem zabývají.

Palestinci, kteří v roce 1948 opustili své domovy, jsou stále vedeni jako uprchlíci. Proč? Dnes jsou již vedeni jako uprchlíci jejich děti, vnuci, pravnuci a prapravnuci, kteří všichni pobírají dávky od amerického Kongresu a Evropské Unie. Jediná země, která jim udělila své občanství bez problémů, bylo Jordánsko. Ostatní arabské země využívají problém palestinských uprchlíků k štvavým kampaním proti Izraeli.

 

 

 

Autor: Lenka Hoffmannová | čtvrtek 25.12.2014 22:22 | karma článku: 44,86 | přečteno: 8682x
  • Další články autora

Lenka Hoffmannová

Dávám si velký pozor pro koho fotím...

....reaguje pražský kamarád na mou stížnost, že jsem nedostala zaplaceno. Za dva dny focení a dva dny práce s fotkami - výběr atd. Také jsem dosatala radu, kolik si mám za focení říct, požadovala jsem po klientovi poloviční sumu.

21.9.2019 v 11:53 | Karma: 13,89 | Přečteno: 851x | Diskuse| Ostatní

Lenka Hoffmannová

Palestinský prezident Abbas byl agentem KGB

podle dokumentů z časů SSSR. Organizace Fatah, která vládne na Západním břehu Jordánu, vidí za informacemi kampaň ze strany Izraele.

26.8.2019 v 19:43 | Karma: 19,02 | Přečteno: 541x | Diskuse| Politika

Lenka Hoffmannová

Chorvatsko objevilo slavného rodáka z Holešova

David Meisel se narodil v Holešově roku 1885 a po studiích nastoupil jako kantor a tajemník Židovské obce v Ostravě v roce 1903 a po 3 letech se stal vrchním kantorem a tajemníkem obce v Karlovaci v dnešním Chorvatsku.

29.7.2019 v 17:46 | Karma: 11,01 | Přečteno: 488x | Diskuse| Kultura

Lenka Hoffmannová

Vy to máte dobře zaplacené...

dozvídám se od staré paní čekající spolu se mnou na lavičce na šumperském nádraží. Paní jede do hor, já do Prahy fotit a zúčastnit se demonstrace na Hradčanském náměstí s názvem: Král je nahý. Přemýšlím, jak to paní myslí.

24.7.2019 v 22:53 | Karma: 20,67 | Přečteno: 966x | Diskuse| Politika

Lenka Hoffmannová

Kočička a Pejsek na návštěvě v naši kavárně PIKOLA

Pejsek i Kočička si dají kávičku a k ní dortík. Čokoládový dortík jim velmi chutná, následuje radování se a focení, poté vyzvídání receptu na obsluze. Recept k jejich překvapení není tajný, dokonce obsahuje i trošku chilli.

19.7.2019 v 19:35 | Karma: 9,05 | Přečteno: 280x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Na Strakonické havaroval autobus s autem. Jsou zranění, řidič osobního vozu ujel

6. května 2024  8:50,  aktualizováno  9:35

V pondělí dopoledne omezila provoz na Strakonické ulici v pražské Velké Chuchli havárie osobního...

Izrael chystá úder, evakuuje Rafáh. Hamás odmítá příměří, uvedl ministr

6. května 2024  6:50,  aktualizováno  9:26

Izraelská armáda v pondělí ráno zahájila evakuaci části Rafáhu na jihu Pásma Gazy před dlouho...

Chlapec havaroval v lese na Vsetínsku, zachraňoval jej vrtulník s jeřábem

6. května 2024  9:26

Komplikovaný zásah v těžkém terénu za sebou mají členové záchranné služby. Ti vyrazili na pomoc...

Vstupenky na MS v hokeji s iDNES Premium. Získejte ho jen za 49 Kč na 3 měsíce

3. května 2024,  aktualizováno  6.5 9:09

Před blížícím se mistrovstvím světa v hokeji přichází iDNES Premium s mimořádnou akční nabídkou....

  • Počet článků 710
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1099x
Píšu, protože mě to baví a chci se podělit. https://www.facebook.com/sekacdamsky?fref=ts https://www.facebook.com/lenka.hoffmannova.pr

https://www.facebook.com/lenka.hoffmannova.veganka.a.zdravi