Za ubití farmáře dostal Palestinec 18 let, je to hodně nebo málo

Soud ve městě Lod odsoudil k 18 let vězení Alaa Atziho, 25letého Palestince z Beit Liqya, za vraždu farmáře Davida Bar Kafra v roce 2015. Kromě toho Atzi musí zaplatit 180 tisíc šekelů vdově po zavražděném.

Dále i Atzinův bratranec a komplic Mujahed Atzi byl obviněn z vraždy a ve vězení čeká na rozsudek.
Dcera Bar Kafry Talia vyjádřila po vyhlášení rozsudku své zklamání. "Mysleli jsme si, že po třech letech vzestupů a pádů přijde úleva. Ukazuje se, že jsme se mýlili."
Poté, co soud poslal Alaa na18 let do vězení, Talia prohlásila: "Máme smíšené pocity. Na jedné straně je tu rozsudek, který byl udělen, je to takřka nejvyšší trest za zabití, na druhé straně máme velmi špatný, náš otec byl přece zavražděn."
"On (Alaa) již ve vazbě strávil 3 roky a tyto roky mu budou odečteny od jeho celkového trestu, a maximálně po deseti letech bude propuštěn," vysvětlila
"Tento terorista zabil našeho otce jen proto, že byl Žid a naše rodina ho považuje  za vraha," uzavřela dcera Bar Kafry.
Mujahed Atzi pracoval na vinici Bar Kafry v mošavu Pedaja v centrálním Izraeli tři týdny. Musel však odejít, protože neměl povolení k pobytu ani pro práci v Izraeli.
Alaa si myslel, že Bar Kafra ještě dluží peníze a se svým bratrancem se rozhodl vzít si to, co mu podle něj patřilo. 

23. června 2015 vstoupili nelegálně na území Izraele a vyrazili na vinici. Přenocovali v nedalekém sadu a následujícího rána uviděli Bar Kafru na poli. 
Obžalovaní se pak k němu přiblížili. Bar Kafra vykřikl "zloději" předtím, než ho Atzi začal škrtit. Pak jej oba začali mlátit holí a rukama. 
Poté, co Bar Kafra se zhroutil, pokračovali v bití. V jednom okamžiku Atzi polil muže pesticitidem. Když Bar Kafra ztratil vědomí, pár ho položil na matraci a vrátil se domů.
Bar Kafra byl okamžitě převezen do zdravotního střediska Jitzhaka Shamira, kde byl shledán mrtvým. Oba pachatelé byli brzy nato dopadeni. 

Autor: Lenka Hoffmannová | úterý 31.7.2018 9:14 | karma článku: 25,01 | přečteno: 850x