Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LA

Lide chteji byt klamani. A lidska hloupost je nekonecna, jak to rikaval Jan Werich. A tak je to I s blogem, kdyz pani pise o necem, o cem nema tuseni. Tak po pravde, "kratke kalhoty" symbol prislusnosti 33. stupne Kadosh v zed nar ske lozi...A hlu paci ruznych urovni (nepochybuji, ze zmineni velvyslanci dobre vedi oc slo a jde, zarazi mne, ze to provozuje velvyslanec Israele!?) sednou lehce a rave na lep a pod vody pane VH, jak to delal cely svuj zivot...;-O

0 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

MM

Tak především nemám rád, pokud se dělá modla z kohokoliv či čehokoliv. Havel měl spoustu chyb a rozhodně nebyl dokonalý .... . Ale s ohrnutými kalhotami jsem do ulic vyšel taky. Proč ?

Protože Havel byl osobnost. A hlavně mi byl svou osobností blízký. Už jen tím, jak o sobě a svých rozhodnutích pochyboval. Pochybnosti o sobě a věcné diskuze jsou podle nejlepší způsob, jak se posunout dopředu. 25 let po cinkání klíčema není republika taková, jakou jsme si ji představovali a ze slova "pravdoláskař" se stala téměř nadávka. Proč ? Vážně si tolik lidí myslí, že lež a nenávist by měla vyhrát nad pravdou a láskou ? 

Pochybuju. Ideály jsou sice krásná věc, problém ale nastává ve chvíli, kdy se jimi máme 25 let řídit. Proč by pan X měl dát svým zaměstnancům prémie, když by pak měsíčně vydělával místo 70 tisíc jen 50. Proč namazat vrzající kolotoč na společném dvoře, když můžu sedět doma v teple u televize. Proč se vůbec snažit udělat svět lepší, když můžu na poměry nadávat v hospodě u piva. 

Připomíná mi to jednu písničku od skupiny Sirotčinec s názvem Novinky.cz (líbí se mi hlavně významem). Republika nekvete, jak by mohla a může za to Havel, Kalousek, buržovazie, podvody, korupce, Klaus, privatizace, tunely, kavárna, pravdoláskaři, amíci, rusi, cikáni, válka, komunisti, poslanci, starostové, tunely, milionáři, bezdomovci, nezaměstnaní, muslimové, neziskovky, vysokoškoláci, školství, demokracie, kapitalismus, Hitler, ekonomové, banky, .... JENOM NÉ MY ;-D

5 0
možnosti
MP

Když jste takový obdivovatel Havla, doufám, že naplňujete jeho odkaz konkrétními činy v každodenním životě a nedemonstrujete svůj obdiv pouze jednou za rok procházkou v krátkých kalhotách, to by bylo hodně pokrytecké.

1 0
možnosti
JK

Obávám se, že ten článek je vhodný na psychoanalýzu. To co tu čtu, to je prostě jen pohádka o někom nadpozemském, ne o člověku. 

Jestli vám, lidi, nedochází, že Havlově památce ubližujete nejvíc vy sami, tak už fakt nevím. Havel nebyl žádnou modlou, měl klady i zápory jako KAŽDÝ člověk. Tou snahou o jeho zbožštění budujete Kult osobnosti, čímž mu opravdu vytváříte spíš odpor čím dál většího podílu veřejnosti. Všechny ty lavičky, přejmenovávání ulic, letiště, busta, to je tlačení na pilu až moc a lidi už z toho mají víc švandu než úctu.

A kdyby zůstal u své "profese" - autorství her, filozofie, a nevstupoval do politiky, zůstal by pro VĚTŠINU lidí sympatický. Ale jako politik... promiňte, ale nebyl tak dobrý, jak se jeho fanklub snaží líčit. Měl rád i zákulisní hrátky, intriky. A dokud žila Olga, tak ho ještě držela při zemi, aby nelétal v oblacích, aby víc vnímal realitu.

A to neustálé argumentování světovou proslulostí...  nebýt p. Albrightové, tehdy nejmocnější ženy světa, která ho všude propagovala, prosazovala, tak by to až takové nebylo.

4 1
možnosti
NM

...s oblibou se vracím ke starším článkům  a pročítám příspěvky s odstupem času a jen se diním že vás pisatelka nesmazala..u mne to bylo dvakráte..ale jinak máte u mne velké plus za zhodnocení stavu věcí ohledně VH...mám rád rozumnou debatu na určité téma ale né něco,co zavání už kultem osobnosti což velice škodí komukoliv né jen VH...

1 0
možnosti
AM

Havel zabil svou šanci opakovaným vynucovaným zvolením za prezidenta oproti veřejnému slibu, že přivede zemi ke svobodným volbám a skončí. Nevím, jestli mám věřit Českému století,že na to dal Dubčekovi ruku.  Ale v dalších letech nedovedl zužitkovat obrovskou víru lidí v něj a postupně propolitikařil téměř vše.

6 2
možnosti
JK

Říkáte:

Dobří, čestní lidé prý v politice nemohou uspět. Havel je důkazem, že mohou a za nimi zůstává velký kus práce a prestiže pro naši zemi.....

Myslím, že nemáte úplně pravdu. Václav Havel byl natolik vyjmečný svou pokornou statečností, že žádný další podobný není.

Navíc politická kultura je (také) zásluhou Klaus-Zemanovského dua natolik zparchantělá, že nevidím žádný světlý bod v tunelu české politiky.

4 5
možnosti
LH

Milá Jano, bohužel máte asi pravdu. Lidé nejdou k volbám, ale ani nemají zájem vstoupit do politiky. Jenže když tam nepůjdou slušní lidé, urvou si pro sebe vše bezcharakterní lidé bez charakteru, kteří vše odkývou, mají na tváři permanentní úsměv, ale když přijde na věc, odrazí a vždy se přikloní na tu "správnou" stranu.

2 1
možnosti
LH

Ponechávám příspěvky do diskuze, aby si ctěné čtenářstvo mohlo učinit obraz o stavu naší ctěné diskutující veřejnosti.

2 1
možnosti
MP

To jste mohla udělat hned na začátku.

1 0
možnosti
Foto

Chápu autorku, že maže to nevkusné, sprostoduché a nedůstojné svinění.

4 5
možnosti
JK

Jedním z nejzákladních lidských práv je také “mít svůj názor”.

3 0
možnosti
Foto

Je pěkné, že Havel ještě 3 roky po smrti tak moc leží v žaludku všelijaké té chamradi pokřivené, zejm. komunisticko-estébácké. Je to důkaz, že je za ním dobrá práce :-)

S tím mazáním máte recht. Soudruzi tady mají jen za dnešek na tucet jiných blog-článků, kde můžou v diskusi povolit uzdu své hysterické nenávisti a vzájemně se trumfovat svými tupými protihavlovskými "výrony" plnými pravopisných chyb.

10 5
možnosti
MP

Jak vy znáte lidi, to je obdivuhodné. Nevíte co napsali, ale už víte, že to je chamraď pokřivená, zejm. komunisticko-estébácká. Já bych, řekl, že vy jste něco podobného.

11 1
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

  • Počet článků 710
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1099x
Píšu, protože mě to baví a chci se podělit. https://www.facebook.com/sekacdamsky?fref=ts https://www.facebook.com/lenka.hoffmannova.pr

https://www.facebook.com/lenka.hoffmannova.veganka.a.zdravi