Voják IDF vyhozen z velitelského kurzu kvůli postu na Facebooku: Smrt Arabům

Voják bojových jednotek Izraelské armády Amir Sharabani lituje chvilkového selhání, avšak pravidla armády říkají: Nulová tolerance pro takové chování.

Izraelský voják byl vyhozen z velitelského kurzu tři týdny před závěrečnými zkouškami kvůli tomu, že napsal: Death to the Arabs (smrt Arabům), v postu na Facebooku.

Amir Sharabani, příslušník bojové  Kfir Brigade izraelské armády řekl přátelům, že napsal tato slova v okamžiku frustrace a zuřivosti. Každý dělá chyby. Nevěděl jsem, že zaplatím tak vysokou cenu, řekl Amir.

Sharabani tak reagoval na Facebooku v diskuzi o násilné smrti tří beduínských dětí v beduínském městě Rahat na jihu Izraele, ke které došlo začátkem ledna, kdy útočník podpálil jejich dětský pokoj.

Izraelská Židovka se v diskuzi podivovala, proč o této události neinformovala izraelská média. Poté, co na její post reagovalo agresivně a nenávistně několik Arabů, například: Kdybys raději ty zemřela, proklínám všechny Židy, přišla Sharabaniho nenávistná odpověď.

Sharabani jistě lituje své unáhlené reakce. Říká, že pochází z nábožensky založené rodiny, která vyznává hodnoty a vzdělání respektující všechny lidi odkudkoli jsou bez ohledu na jejich původ.

IDF dokonce zvažuje Amirovo převelení z bojové jednotky na jinou pozici. Mluvčí Izraelské armády IDF řekl, že přesto, jaký byl důvod nenávistné reakce, armáda má nulovou toleranci k takovému chování svých příslušníků.

 

Autor: Lenka Hoffmannová | pondělí 11.1.2016 11:38 | karma článku: 12,83 | přečteno: 470x