Umíte si užívat života? Nebo si z něj děláte peklo?

To je název dnešního testu na Seznamu. Moc na testy nejsem, tenhle mě však zaujal, a tak po určitém úsilí jsem si mohla přečíst vyhodnocení: "Vy si tedy umíte života opravdu užívat! Jste pravděpodobně požitkáři a lidé vás mají rádi. Hýříte optimismem a v momentě, kdy se zrovna necítíte dobře, si umíte poradit. Jen tak dále! Patříte do malé skupinky lidí, kteří jsou se svým životem spokojení, uvědomují si to a nestydí se za to!"

Pan herec Komínek čepuje HolbuJan Valchař

Nevím, jak to se mnou vlastně je, co by řeklo mé okolí. Já osobně se cítím dobře a snažím se, aby mě tenhle stav provázel co nejdéle a co nejčastěji.

V sobotu jsme vyrazili do šumperského divadla na nový kus s názvem "V pátek v 7 U Řeka", což je vyhlášená šumperská hospoda. Každoročně máme totiž v předplatném jednu "místní" hru.

Jistý Daniel ohodnotil v Knize hostů šumperského divadla výkon herců následovně:

Poslední hra "V 7 hodin u Řeka" – asi bude nadlouho i moje poslední shlédnuté představení v tomto divadle. Nějak jsem nepochopil, o co jde. Ale zato už vím, proč v posledních kusech nejsou přestávky. I když – odejít se dá i během představení. Takže: do Prahy, do Brna nebo do Olomouce, ale už ne do šumperského divadla.
Nejsem divadelní kritik ani bezmezný obdivovatel celebrit, já jsem se prostě na tomto představení a poslední dva roky na všech představeních v rámci předplatného bavila, nebo přinejmenším mě ta představení zaujala a přinesla mi dobrou náladu, což si myslím není vůbec málo.

Protože se děj představení odehrává v hospodě, na začátku roznáší mladá děvčata divákům pivo Holba načepované panem hercem Komínkem. Také se na nás po jednom pivu dostalo a jeho popíjení během představení bylo příjemné. Celý šumperský ansámbl se v rovnocenných partech hry napsané režisérem Ondřejem Elbelem předvedl v rolích "obyčejných" Šumperáků, kteří si párkrát postesknou jak by rádi žili úplně někde jinde, třeba alespoň v sousedním Bludově. No, proti gustu žádný dišputát, jen bych chtěla říct, že jsem odcházela z divadla v příjemné náladě. Všimla jsem si, že někteří bavící se diváci odměňovali herce srdečným a často hlasitým smíchem. No, některé situace byly vskutku povedené a také dobře zahrané.

Chci poděkovat šumperskému divadlu za to, že jsem u nich strávila příjemný večer a těším se na další takový.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lenka Hoffmannová | středa 27.2.2013 8:33 | karma článku: 13,60 | přečteno: 1161x