Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Přiznávám neznalost historie, ale v šedesátých letech jako školák jsem viděl na vlastní oči mapu naší republiky. Tato republika byla podstatně delší než je východní Slovensko. Ukrajina byla před válkou součástí naší republiky, po válce nám ji vzali Rusové. O tomto se vůbec nikde nemluví a nepíše. Proč?

2 0
možnosti

Židovský spolek se sídlem na Ukrajině se staví proti zahájení trestního vyšetřování “Velkého hladomoru” (Holodomor) vyvolaného ve třicátých letech 20. století. Ukrajinská bezpečnostní služba usiluje o obnovení případu proti bývalým sovětským komisařům, zodpovědných za smrt miliónů obyvatel Ukrajiny v letech 1932-1933. Většina pachatelů byla židovského původu.

Ukrajinský zákonodárce Aleksandr Feldman, předseda Ukrajinského židovského výboru, prohlásil, že obnova případu by byla “fraškou.”

“Všichni ze zosnovatelů Velkého hladomoru jsou již po smrti,” poznamenal.

 V červnu 2008 vydala ukrajinská bezpečnostní služba seznam vysoce postavených sovětských komunistických představitelů a příslušníků NKVD, který ze způsobení smrtícího hladomoru vinil v prvé řadě Židy a Lotyše, neboť většina osob na seznamu byla židovského původu. Ukrajinský židovský výbor po bezpečnostních složkách požaduje revidování seznamu, který údajně podnítil nenávist mezi etniky, a vyjasnění nepřesností. Feldman totiž věří, že zde existuje nebezpečí zneužití materiálů týkajících se Velkého hladomoru k politickým účelům.

Na konci května 2009 se nejvyšší představitel ukrajinských bezpečnostních služeb Valentin Nalivajčenko na mítinku se zástupci Světového kongresu Ukrajinců vyjádřil, že “Ukrajina shromáždila dostatek důkazů k záhájení trestního řízení ohledně hladomoru, jenž byl uměle vytvořen bolševickým režimem a zapříčinil masové vymírání občanů.” Prostřednictvím Světového kongresu Ukrajinců se Nalivajčenko obrátil na špičkové světové právníky s žádostí o pomoc s odhalením okolností přípravy a spáchání genocidy.

0 1
možnosti

Židé také můžou za smrt Ježíše Krista, že.

1 0
možnosti

J49a24r65a 98R41a40n88k

26. 1. 2014 1:53

Posloucham denne zpravy, v Kanade zije 1 milion Ukrajincu a tak je toto tema posledni tyden tak aktualni, jako v 89. roce, kdyz zacali Polaci, Madari a Vychodni Nemci s nami v patach posleze protestovat proti nemoznemu rezimu, ktery drzel lid jako otroky za ostnatym dratem, jiste ne vsechny, ti kteri se zaprodali pro karieru, urcite vyjizdeli a mnozi z nich i mohli studovat "venku", drzime zde vsichni Ukrajincum prsty, maji pravo na svobodne rozhodnuti, kam chteji patrit.

0 0
možnosti

J87o67s96e81f 56P19o53t50r

26. 1. 2014 0:25

Vážená paní spisovatelko,

když nás chcete poučovat, udělejte si nejdřív inventuru svých znalostí. Sice to sice v článku opakujete, ale přitom mlžíte, protože nechápete základní rouzpor .

Situace na Ukrajině je komplikovaná tím, že na západě žijou etničtí  Ukrajinci, kteří se chtějí víceméně spojit s Evropou, zatímco na průmyslovém východě žijí etničtí Rusové,. ketří mají blíž k Rusku.

Samozřejmě, že je to tragedie, ale v tom, ani vy, ani kdokoliv jiný mimo Ukrajinu nemůže nice dělat

0 0
možnosti

Karma, 

za pěkné přiblížení historie Ukrajiny.

Myslím, že Ukrajina i dnes patří Ukrajincům, jen mám dojem, že ani jedna strana neví, co chce a nechápe důsledky.

Rusko by samozřejmě v Ukrajině mělo rádo spojence, ale mimo to, že Putin zachránil nákupem dluhopisů Ukrajinu od státního bankrotu a poskytl mimořádné slevy na plyn a ropu, se do konfliktu na Ukrajině zatím nevměšuje. Ze strany EU, se totéž nedá říci.

Ukrajina by si měla uvědomit svoji vojensko-strategickou polohu a rozhodovat se tak, aby to pro Ukrajince, přineslo pozitivní budoucnost, nikoliv další dluhy a bídu.

0 0
možnosti

Doufejme, že se rozhodne dobře, protože od nás není tak daleko tato největší evropská země.

0 0
možnosti
  • Počet článků 710
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1099x
Píšu, protože mě to baví a chci se podělit. https://www.facebook.com/sekacdamsky?fref=ts https://www.facebook.com/lenka.hoffmannova.pr

https://www.facebook.com/lenka.hoffmannova.veganka.a.zdravi