Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OU
Uživatel požádal o vymazání
2 4
možnosti
MK

Když chcete někoho kritizovat, zkuste příště uvést, v čem konkrétním se mýlí nebo v čem překrucuje. Jinak se svými urážkami ztrapňujete sám.

4 1
možnosti
PB

P78a92v41e17l 92B16e93n18e77s

8. 12. 2012 15:48

ja bych to asi napsal takhle - stat Palestina je doposud fikce. A pokud se bude chovat tak "pratelsky" jako doposud, tak doufam, ze dlouho take zustane pouze v oblasti teoriei. Nicmene pokud se s izralelem dohodne na rozumnych podminkach, necht existuje podle vsech psanych a nepsanych pravidel

6 2
možnosti
Foto

On bude spíše problém v tom, že si Židé udělali v roce 1947 svůj stát na území jiného státu, který si tenkrát přivlastňovali Britové. :-)

Komu by se asi líbilo, kdyby si třeba Romové nebo jiné etnikum udělali na našem území stát, a OSN jim to schválilo?

4 9
možnosti

Na území jakého jiného státu? Turecka? Do roku 1919 toto územi náleželo Turecku, a to už od středověku.

5 2
možnosti
JP

J93o92s76e57f 73P90o15t35r

3. 12. 2012 22:03

Israel a islámský svět, to asi nebude nikdy vyřešeno, nebo jen za cenu katastrofy.

Islám založil prorok Mohamed na základě israelského Starého zákona. prohlásil se za posledního proroka, který uzavírá a naplňuje Starý zákon, s tím, že Izraelité jsou povinni vyznávat nové náboženství. To je jeden z třecích momentů.

Islám je životní styl násilí a války vůči nevěřícím, jedna z jeho zásad je, že islámem dobité území  nesmí být nikdy ztraceno  i za cenu sebeobětování prorokových válečníků.

Stát Israel vznikl na takovém území. Oproti jiným je tedy  v dvojnásobném nebezpečí bezohledné, surové síly od Maroka po Indonésii.

9 5
možnosti
Foto

Stát Izraele hlavěn vznikl anexí arabského území v roce 1947, takže tam nemá co dělat. :-)

2 8
možnosti
KD

Když jsme mezi prvními uznali Kosovo, které vzniklo v rozporu s mezinárodním právem a jeho mafiánské základy jsou dostatečně známy, tak proč neuznáme Palestina, pro její vytvoření se vyslovilo množství rezolucí orgánů OSN !

11 5
možnosti
MM

Já v tom mám podle postojů naší diplomacie také mírný chaos.

Palestinu nemůžeme uznat ani jako polosamostatnou, protože bezpodmínečně se musí domluvit dvě strany. Bez toho je existence dalšího státu nemožná.

Kosovo musíme uznat po jednostranné deklaraci, se kterou nesouhlasí jak stát od kterého se odtrhává, tak i okolí protože to je dobro. A to hned, bez čekání.

Je to zvláštní, ale je to tak.

9 2
možnosti
JR

J52a41n 22R75i58c20h87t75e62r

3. 12. 2012 14:42

Jedno mi není jasné - je-li možno uznat jako samostatný stát Kosovo vzniklé jednostranným odtržením od Srbska, proč není možné totéž aplikovat na případ Palestiny? Vzhledem k tomu, že jde o teroristický stát financovaný narkomafiemi by Palestinci podobná kritéria jistě také splňovali (no, na těch drogách by museli trochu zapracovat, ale jinak to zase takový rozdíl není, ne?;-)).

15 2
možnosti
MM

Srovnávat sudetské Němce s Palestínci mi příjde jako mimózní analogie.. Od zastánců současné politiky Izraele vůči Palestíncům bych chtěl vysvětlit, jakými konkrétními kroky Izraelská vláda za posledních, řekněme, 5 let přispěla k míru s Palestínci a čím prokazuje svou vůli a ochotu k oboustranné dohodě?.. Snad ne svou podporou výstavby osad na Západním břehu?.. Také bych potřeboval vysvětlit, proč by měl mít někdo z Ukrajiny, Ruska, USA nebo dokonce Bangladéže (židovského původu) větší právo na půdu ve Svaté zemi, než ten, kdo byl z této půdy před lety vyhnán a jehož předci obývali toto území již stovky let před ním? Děkuji za odpověď..

20 8
možnosti
ZH

Odpovědi najdete v blogu, jen chtít (což možná bude Váš problém).

9 9
možnosti
AJ

vtip je v tom, že okolní arabské země palestince nemusí, oni je berou stejně jako my jedno naše etnikum. Ale rádi je využívají k tomu aby bojovali proti jimi nenáviděnému Izraeli ... .

14 0
možnosti
MM

A na to jste přišel jak? Tenhle nesmysl, že okolní země berou Palestince jako nějaké naše etnikum jsem slyšel vždy ... jen od Čechů. Ono je to i logicky blbost, protože ty národy mají různé vztahy i vzájemně vůči sobě, takže připisovat jim nějaký koordinovaný náhled na někoho je hloupost.

Tenhle nesmysl je jen dalším typem dehonestační kampaně, kde se hraje na city Čechů. V rámci obrany Izraele budeme působit na nejnižší pudy a říkat, že je někdo jako Cikán (též Hitlerova oběť, v tom je největší paradox tohoto "argumentu")

10 6
možnosti
Foto

J66a58n 37K53u65b69a87t11ý

3. 12. 2012 14:11

Problémy tam jsou a budou.....dokud budou palestinci (arabové) žijící v Gaze chtít stát Palestina na území státu Izrael a s hlavním městem palestiny Jeruzálémem......a dokud hnutí jako HAMAS budou mít jako jeden z hlavních cílů vymazání židů z tohoto světa....

Ať si klidně Palestina existuje, ale asi těžko na území IL nebo si snad dokážete přesdstavit, že by si slováci mohli říct při rozdělení ČSFR, že chcou aby byl uznán stát Slovensko, které sahá od Aše po Košice a hlavní město bude Praha??

Navíc  to byl IL kdo vyhrál bleskovou válku (poté co byl napaden hned třemi arabskými národy - Egypt, Sýrie, Jordánsko) a jako vítěž měl jistě právo říct co mu tedy náleží a co ne (resp. o tom měla už tehdy rozhodnout OSN).

13 1
možnosti
Foto

Takže kdo si co urve, to má jo? Hezký. :-( Já si spíše myslím, že by jeden národ neměl mít šanci vytlačovat jiný z jeho území, jak tu udělali Židé v roce 1947 s "Palestinci".

Asi těžko by se nám líbilo, kdyby přišli Židé a udělali si svůj stát v Čechách a OSN jim to schválila.

3 4
možnosti
JH

J19a52n 95H51l61e12d50í12k

3. 12. 2012 13:56

dodatek: tzv Sudetští Němci pouze a jenom chtěli i nadále setrvat ve svazku národů Velké svaté říše římské a ne být násilně okupováni Čechy

1 14
možnosti
AJ

jo my jsme je okupovali, aháááá !?!? 8-o8-o ;-D;-D;-D

7 0
možnosti
  • Počet článků 710
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1099x
Píšu, protože mě to baví a chci se podělit. https://www.facebook.com/sekacdamsky?fref=ts https://www.facebook.com/lenka.hoffmannova.pr

https://www.facebook.com/lenka.hoffmannova.veganka.a.zdravi