Sexuální džihád v Sýrii

Mladé dívky z Tuniska se vracejí domů těhotné poté, co vykonaly "sexuální džihád" v Sýrii. Tuniský ministr vnitra pronesl rozhořčený projev na půdě parlamentu, protože nikdo v zemi se tímto problémem nezabývá.

Arabské ženy v posilovně

"Mladé tuniské dívky jsou použity 20, 30 až 100 rebely v Sýrii a vrátí se do země s plodem sexuálních kontaktů ve jménu sexuální svaté války (jihad al-nikah) a my mlčíme a nečinně přihlížíme." 

Ministr dále neupřesňuje kolik dívek se vrátilo do Tuniska těhotných s bojovníky džihádu a prohlásil, že jeho ministerstvo již učinilo množství kroků, aby zastavilo příliv Tunisanů cestujících do Sýrie.

Jihad al-nikah, povolující mimomanželský sexuální vztah s mnoha partnery, je považován tvrdým jádrem sunitských muslimských Salafistů za legitimní formu svaté války.

Bývalý tuniský Muftí (nejvyšší náboženský představitel v zemi) již dříve varoval, že nejméně 13 dívek bylo letos různými způsoby přinuceno k cestě do Sýrie, aby nabídly sexuální služby rebelům. Popsal tyto praktiky jako formu prostituce.

Také vraždy ve jménu cti jsou častými mezi nejen Palestinci. Letos již bylo zavražděno příslušníky rodiny nejméně 25 palestinských Arabek. Pokud se podle jordánského zákona prokáže, že žena porušila čest rodiny, je vrah, její příbuzný, osvobozen.

Thamar Zeidan byla 21. září nalezena uškrcená ve vesnici Dejr al-Ghosún. Vraždu provedl její otec.

Thamar byla v 15 letech přinucena ke sňatku a o 4 rok později se jí podařilo s manželem rozvést. Její otec se jí nedávno zřekl, protože se stýkala s blíže neznámým mužem.

Poslanec Hamasu přesvědčoval členy široké rodiny Zeidan, aby se otce kvůli chování dcery zřekli a vykázali jej z domu, čímž ho vlastně přinutili k vraždě Thamar. Poslanec se ovšem od vraždy distancoval s tím, že vraždy ve jménu cti on sám odsuzuje jako urážku lidské duše a porušení islámských zásad.

Obojí praktiky opět dokazují neúctu islámu k ženám a zejména k základním lidským právům a lidské důstojnosti.

Předseda palestinské správy Mahmúd Abbás sice přislíbil změnu, ke které doposud nedošlo.

 

 

 

 

Autor: Lenka Hoffmannová | pondělí 23.9.2013 15:58 | karma článku: 21,80 | přečteno: 1878x