Sado-maso on the stage.

Hlediště zaplněné do posledního místa, sen všech divadelních principálů. Dávají Světáky, hru se zpěvy Vratislava Blažka a Jiřího Sováka. Ti napsali původní scénář ke stejnojmennému filmu Zdeňka Podskalského. Jaroušek si sado-maso s Boženkou na jevišti opravdu užívá. Ta švihá zručně bičíkem k Jarouškově potěše a rozpálí tak obecenstvo, které se nahlas řehtá až do konce.

Před premiérou proběhla tradiční vernisáž nové výstavy. Tentokrát s názvem KONTRASTY umělců Miriam Kocurkové Rochové a Güntera Hujbera.Foto: Lenka Hoffmannová

  

 

 

 

 

 

 

 

Pan Komínek (Gusta Prouza) s kolegy se řítí hledištěm a hlasitě vítá s obecenstvem. Jen tak mírnyx dýrnyx popadne dlaň vedle sedící divačky a přisaje rty k polibku. Celý výstup ukončí až její výkřik "To stačíííí" a herec prchá za svými spolufasádníky do vyhlášeného lokálu. Ony vyhlášené lokály za éry minulé, tedy socialistické, často lákaly zejména cizince, no a všelijaké nóbl vexláky a jinou "honoraci" tehdejší doby. Kde by našinec vzal na tu parádu, navíc v potu tváře nucený budovat socalismus.

Onoho času v matičce Praze fungoval jistý lokál zvaný Narcis s letitou vyhublou "hraběnkou" s blond parukou a řasy ke kolenům. Zde pobýval často mladý pokrývač v potu tváře dbající o střechu jedné vysoké školy. Užíval si tu nočního života, který mu v rodné vísce nebyl dopřán. Ráno pak vystoupal do značné výšky, aby budoucí inženýrky a inženýři mohli v teple a suchu nasávat vědomosti.  

Obě trojice, ta fasádnická i ta dámská, spolu pod vlivem profesora přes protokol i vdovy po bankovním radovi vedou konverzaci o Pablu Pikačovi, Marii Kari (Sklodowské) či UFO, které kolem nich zpovzdálí krouží v trávově zeleném saku, a je připraveno "pomáhat a chránit" spolužáka ze základky a jeho spolustolovníky.

V bytě vdovy Trčkové se postupně uvolňují mravy i rozepínají knoflíčky a podvazky. Obecenstvo si však neužije "sex on the stage" a tři "světáci" si oddechnou, že pod tlakem okolností neporušili manželský slib. 

 

 

 

 

 

Fotky: Divadlo Šumperk.

 

Autor: Lenka Hoffmannová | čtvrtek 7.11.2013 7:37 | karma článku: 10,28 | přečteno: 753x