Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je jistě zajímavé, že jsem nikdy na pisoáru nekoukal, kdo stojí vedle mne, ani by mě nenapadlo koukat, jestli je černý, nebo zelený.

Ale naopak jsem zaznamenal (a opakovaně): „Čo tu robiš, more, vypadni.“ Tak nevím. Jsem rasista já, nebo někdo jiný?

2 0
možnosti
LR

Co je to vlastně hen - oný - "rasismus"?

Hypotéza, že rasy neexistují?

Nebo hypotéza, že všichni jsme stejní? - Pak jak to, že se lišíme barvou kůže, vlasů, očí? Ale jak vidět i chováním...

1 0
možnosti
AR

Tomu ŘÍKÁM provokace

2 0
možnosti
Foto

pokud by mé děti nemohly ani bezpečně vypustit urina na základní škole, budu taky pro. Proč by měly kapesné jako výpalné odevzdávat za vsrup na "jejich území".....máme tu zárodek stupidního gangsta a la czech. Jsem pro maximální tvrdost.:-P;-)

11 0
možnosti

Opět i zdejší diskutující říkají, že nejsou rasisté. Proč takové ujišťování? 

Lidé různých etnik nejsou stejní, mají různé schopnosti a vlohy a následkem toho mají větší či menší šanci plnohodnotně žít a uspět v různých společenstvích. 

-

Indičtí nedotknutelní jsou s evropskou společností poněkud nekompatibilní - bez ohledu na to, zda jim někdo říká česky Cikáni nebo cikánsky Rómové.  Pokud toto tvrzení je projevem rasismu, pak je rasismus důsledkem přiměřených pozorovacích schopností a dávky zdravého rozumu. Proč se nehlásit ke zdravému rozumu?

7 0
možnosti
KD

K24a95r76e74l 20D34u92b

5. 6. 2014 23:32

Být označen za rasistu je vyznamenání.

0 0
možnosti
JO

Já jsem školu pro děti vybírala podle počtu Romů, jelikož jich ve městě máme dost. Ve třídě nemají jediného, ve škole celkem asi tak 5. Jsem ráda, že nemusím řešit šikanu, krádeže, nadávky, vydírání a urážky od cikánů ještě ve škole. Stačí to cestou ze školy, bohužel, je blízko našeho bydliště ubytovna a opravdu si užijeme dost. Děti za dva roky poputují na Gympl, ale upřímně lituji děti ve městech, kde je hodně Romů a na nástup do školy se teprve chystají. Najít školu bez nich, při jejich porodnosti, bude brzy nemožné.

Označte si mě jak chcete, popravdě je mi to úplně fuk. Jsem ráda, že se moje děti ve škole učí a neřeší cikány. I tak žijeme blízko nich a problémů máme dost.

17 0
možnosti
DK

80% se rozhodlo pro integraci? No, ja nevim, ja cetl spise zprávy jako toto:

"Bieli rodičia zo Š. Michaľan sa už vyjadrili, že deti do zmiešaných tried nepustia a že ich radšej prehlásia na inú školu. Nuž, ak si niekto myslí, že prehlásia deti na inú školu len kvôli svojim predsudkom a hlboko zakorenému rasizmu, tak je prinajmenšom idealista. Ja som presvedčený, že za tým nie je rasizmus, ale prirodzená snaha každého zodpovedného rodiča o to, aby jeho dieťa malo dobré školské prostredie. Zodpovednému rodičovi v Šarišských Michaľanoch je na základe každodenných skúseností s rómskymi občanmi z Ostrovan jasné, že deti z Ostrovan prichádzajú vo väčšine prípadov do školy špinavé, zavšivavené a samozrejme nepripravené."

Uznavam,ze o procentech tam není ani carka, ale ostatní clanky z te lokality jsou podobného razeni...Muzete nejak dokázat tech vasich 80%?

16 0
možnosti
Foto

"Práce" Rafaela opravdu neskončí. Nikdy. Vybral si dost dobrý džob.

16 0
možnosti

S integrací Romů přišli jako pvní komunisté v roce 1958 a i když máme největší počet romských organizací v Česku a snad i v velé Evropě, trvá dodnes bez většího efektu.

Praha – Zákon schválený na Národním shromážděním 17. října 1958 právě vstoupil v platnost.

Šest set let migrující skupinky Cikánů, tak musí změnit návyky svých předků, aby se mohly stát členy naší bratrské, pracující, společnosti.

Pakliže se novým pravidlům nepřizpůsobí, budou muset, navzdory našim snahám pomoci jim, trávit své dny ve vězení jako kriminálníci.

V §1 je psáno:

„Národní výbory poskytují osobám, které vedou kočovný způsob života, všestrannou pomoc, aby mohly přejít k usedlému způsobu života; zejména jsou povinny těmto osobám pomáhat při opatřování vhodného zaměstnání a ubytování a působit výchovnými prostředky soustavně k tomu, aby se staly řádnými pracujícími občany.“

4 0
možnosti
MR

Dnešní svět a především západní civilizace stojí a bude stát před dilematem a lekcí o nejednotnosti lidské civilizace, tedy že zde není jeden prototyp člověka a etnický druh, nýbrž je zde jednak více etnických druhů a jejich pohledů a přístupu ke světu a společnosti a jednak jsou zde různé vrstvy společnosti s rozdílným tahem k rozvoji duševenství - duševnosti. Ostatně na této nejednotnosti populace je vlastně postavena evoluce člověka a vývoj jedince a společnosti. Jak jeho charakteru tak i společenských norem.Je načase si přiznat že cikánské etnikum nevytváří společenský tah a sdílení vyšší perspektivy hodnot, ale je založena na rodinném a kmenovém tahu a potřebě a takto umí se s životem poradit.Velký problém má stát na vlastních nohou a vlastní odpovědnosti.Není to nic rasového ale je to přirozená věc. Pokud to nepochopíme tak budeme pořád dostávat lekce, až přijde jedna pořádná a zde pak už nebude čas a ani ohledy na etnika ve společnosti, ale čistě o přežití ... .Tento pochybný humanistický pohled jednak zavleče do řízené byrokratické společnosti, která ztratí konkurenceschopnost vůči ostatním společnostem a vyčlení schopné lidí na okraj nebo do exilu.Další přirozená skutečnost je to že každý jsme od přírody vybaven ochranným instinktem, jež jednak chrání náš drahocenný genom, ale taky před nebezpečí,. Je to senzitivita k odlišnostem, ať jsou to zdravotní, etnická ... .Rasismus a vyčleňování etnik je umělý problém a stigma určité fáze sociální vyspělosti společnosti, která se odtrhává od reality prostředí planety Země a přírodních zákonitostí druhu a vývoje společnosti, zacykluje se.Kdy už konečně zde prohlédneme  dokud je zde ještě čas. Nelze pořád utlačovat a sekýrovat většinovou společnost jen proto že je zde jedno z mnoha etnik jež nemá obdobné ambice jako většina společnosti. Je to i fatální s ohledem na jiné etnika třeba Vietnamci, Řekové, Slováci ... . Nejsme USA jež je konglomerát národností a takto byl stát odpočátku založen, navíc je zde taktéž rasism

3 0
možnosti
LR

Langer Rede kurzer Sinn

0 0
možnosti
  • Počet článků 710
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1099x
Píšu, protože mě to baví a chci se podělit. https://www.facebook.com/sekacdamsky?fref=ts https://www.facebook.com/lenka.hoffmannova.pr

https://www.facebook.com/lenka.hoffmannova.veganka.a.zdravi