Rest in hell. Odpočívej v pekle.

Zní jeden komentář ke zprávě o smrti izraelského vojáka při pozemní operaci v Pásmu Gazy. IDF (Izraelské obranné síly) ve čtvrtek večer vstoupily do Gazy, aby zničily tunely, kterými pronikají do Izraele teroristé, a také se zde ukrývají, včetně zbraní. Nedávno zasáhla izraelská bomba tunel, ve kterém zahynulo nejméně sedm bojovníků.

Svítání nad Gazou...

"Věřící člověk nemá potřebu někoho nenávidět a pronásledovat pro odlišnou víru, je pokorný vůči bližním i vůči Bohu, ať už jej nazývá jakkoli, protiví si násilí, nechce manipulovat bližními. Naproti tomu z pohledu náboženského fanatika je mnohý věřící vlastně bezvěrcem, kacířem či heretikem, neboť nepokládá vnější náboženské projevy za podstatné," napsal Ondřej Pelikán v komentáři k článku Věry Tydlitátové s názvem: Náboženství jako prodejný křáp.

Hillel Neuer, výkonný ředitel pozorovatelů OSN napsal: "Jestliže jste v minulém roce neplakali, když byly tisíce protestujících zraněny a zavražděny v Turecku, Egyptě a Libyi, když bylo v Iránu pověšeno více obětí, než kdy jindy. Ženy a děti v Afghánistánu byly zabity bombami, celé komunity zmasakrovány v Jižním Sudánu, 1800 Palestinců zemřelo hladem či bylo zavražděno Assadem v Sýrii, stovky obětí byly zavražděny při bombových útocích teroristů Jihádu, desetitisíce Iráčanů byly zavražděny teroristy, v Nigérii byly vyvražděny vesnice, ale ty pláčeš jen nad oběťmi v Gaze, pak nejsi pro lidská práva, ale jsi proti Izraeli."

Celý Izrael a nejen Židé ve světě mají ve svých myslích a modlí se za všechny izraelské vojáky v Gaze, aby se vrátili domů živí a zdraví.

Autor: Lenka Hoffmannová | pátek 18.7.2014 10:19 | karma článku: 18,30 | přečteno: 653x