Protižidovské karikatury

Karikatury se stávají nebezpečnou rozbuškou nenávisti a násilí. Je známo, že je těžké odolat pomstě. Někdo člověku ublíží a jeho první myšlenka je často, už ho nepozdravím, nepomůžu, nepromluvím, neusměju se.

Tohle jsou jen malé pomsty. Pak se stane, že někdo nevědomě či vědomě ublíží. Pomluví, něco poškodí, ukradne. Opět první myšlenka je se pomstít. Vrátit pomluvu, něco poškodit, vzít oblíbenou věc. A tak to jde pořád dokola, kolotoč pomsty se roztáčí. Kde se zastaví, zastaví-li se vůbec.

Člověk nenávidí, závidí někomu, jenže dotyčný o tom ani neví. Závist  a pomstychtivost sžírá toho, kdo tyto pocity prožívá, nedává prostor pro rozvíjení příjemného života, celého člověka ochromí. Dochází často k nejhoršímu. A co je to úplně nejhorší? Vražda, promyšlené zničení někoho, kdo činí něco, co se komusi nelíbí, nesouhlasí s tím. Přichází pomsta, smrt, utrpení, které uspokojí mstitele. Skutečně? 

Možná dojde k potrestání vrahů, jenže tito se zatvrdí, jsou z jiného světa. Vždyť jejich muži beztrestně mučí a zabíjí jejich ženy a dívky, homosexuály. Vražda nepřítele je zásluha, kterou Alláh ocení, v muslimském nebi.

 

 

Autor: Lenka Hoffmannová | středa 7.1.2015 19:51 | karma článku: 16,60 | přečteno: 1524x