Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

M79i56l87a75n 95R98a32d42e48k

25. 12. 2013 19:18

pletete si pojmy s dojmy. A lide kteri na to skoci, i nekdy vysoce inteligentni, na to dojedou. takovy Steve Jobs, futarian, sice by dostal rakovinu slinivky asi tak jako tak, ale prilis fruktozy to urychlilo. Nebo George Harrison, Linda McCartney, oba si nedopravali masa, jedli jen organicke veci, a stejne zemreli na rakovinu. Tyto priklady udavam jen proto ze je kazdy zna, a je spousta lidi kteri uveri takovymto blabolum, neockuji sve deti, a pak je pohrbi v krasne organicke rakvicce.

2 0
možnosti
LS

Mne tam zarazila zmínka o ADHD hned vedle alergie. Dnes se v "majoritní" společnosti označuje každé živější dítě za hyperaktivní (ADHD) ... přitom problém je to tak akorát v malých panelákových bytech ... ve větších rodinných domcích se zahradou či na vesnici tenhle problém nemá takové rozměry a dovedu si představit, že v případě Amišů, kde se zřejmě i děti významnější měrou podílejí na práci rodiny se toto také nijak výrazně neprojevuje. Ostatně, už jen ten fakt, že Amišové nežijí v panelácích vypovídá o tom, že ten problém s hyperaktivitou moc palčivý nebude.

2 0
možnosti

U nás se podobně žijí bezdomovci, kdo má zájem může se přidat.

4 0
možnosti
PP

P52e62t35r 48P76o88l36á28k

25. 12. 2013 13:18

Zvlastni. Ja myslel, ze 99% bezdomovcu jsou alkoholici a fetaci...

0 1
možnosti
Foto

Jakkoli nechci zpochybňovat Vámi uvedená data, nabízí se otázka, zda to co uvádíte, bylo nějak statisticky zhodnoceno. Kupříkladu by bylo zajímavé vědět, jestli průměrná délka života příslušníka jejich skupiny se nějak zásadním způsobem odlišuje od průměrného Američana. Totéž i nemocnost na některé choroby.

Tím, že se Amišové brání jakémukoliv kontaktu s majoritní společností, jsou relevantní data nedostupná a nelze je tedy potvrdit, ani vyvrátit. Lze s úspěchem tvrdit, že pokud si žena nenechá kupříkladu vyoperovat malou bulku na prsu /což je za určitých podmínek život zachraňující výkon/, zemře dříve, než ta, která tak učiní. Totéž při zjištění prvního krvácení z konečníku.

Jistě se od nich lze učit souručenství, odpovědnosti za ostatní a soucitu se starými.

3 0
možnosti
PP

Jako vždy, když máte pracovat s fakty si je pletete s domněnkami a předkládáte jen nepotvrzené a nepodložené smyšlenky.

Nejen, že amišská komunita vykazuje znaky sekty, ale tím, že se straní civilizačním výdobytků, tedy i lékařské péči, nelze kvalifikovaně napsat, že netrpí rakovinou, nebo děti autismem, neboť prostě neexistují komplexní lékařské záznamy jednotlivých osob, ze kterých by se vyvodila i nějaká statistická data pro celou komunitu.

To, že žijí zdravě (o  něco málo, než běžný zemědělec kdekoli na světě) opravdu nezakládá domněnku, že netrpí rakovinným bujením. 

Že autismus souvisí s očkováním také nebylo dosud jasně prokázáno a to, že odmítají očkování se také může velice neblaze obrátit proti nim.

5 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
6 0
možnosti
JD

Tak nějak ..amazonští indiáni taky žijí v souladu s přírodou .. řekněme tak 30 let na kus :-/

4 0
možnosti
PK

Když se množí jen mezi sebou, není to degenerativní? Jinak dodržuji jejich zásadu pro konzumaci tuků a aktivní rychlou denní chůzi, která u mne výrazně snižuje stress. V tom souhlas.  Bohužel už se blížím k 70, takže na nějakou pěknou Amišku nepomýšlím.

1 0
možnosti
LJ

Je jich hodně, tak degenrace nehrozí. Když se berou mezi sebou v komunitě do 1000 osob, tak dochází k degeneraci.

0 1
možnosti
PS

Ano, surová zelenina a tepelně nezpravované  ovocné zeleninové šťávy dělají divy. Ten doktor, co s tím přišel, se dožil 118 let. 

Jinak ale kromě pití šťáv jedl normální stravu. http://www.jakbydlet.cz/clanek/481_sobestacne-domy.aspx

EU

1 1
možnosti
MR

M54i95l33a81n 94R41a33d65e90k

25. 12. 2013 19:19

a Steve Jobs take, co?

1 0
možnosti
JK

Já jim zcela upřímně fandím, vždycky měli mé sympatie R^

0 0
možnosti
Foto

R^ Elektřiny a internetu už se vzdávat asi nebudeme, ale pokyny pod všemi Vašimi pěti body bychom si měli více brát k srdci a naplňovat je hned od této chvíle (ne jako novoroční předsevzetí, to nefunguje). Karma a veselé vánoce :-)

0 1
možnosti
  • Počet článků 710
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1086x
Píšu, protože mě to baví a chci se podělit. https://www.facebook.com/sekacdamsky?fref=ts https://www.facebook.com/lenka.hoffmannova.pr

https://www.facebook.com/lenka.hoffmannova.veganka.a.zdravi