Politikův syn vyhozen z bojové jednotky IDF

IDF vyrazila politikova syna poté, co napsal  na Facebook příspěvek, vyzývající vojáky, aby odmítli rozkazy, které je ohrožují.

Syn bývalého ministra strany Likudu a šéfa frakce Zehut Moše Feiglin byl vyhozen z bojové jednotky IDF poté, co vyzval své kolegy vojáky k odmítnutí rozkazů.
Avi Feiglin minulý týden napsal na FB, že vojáci by neměli dbát na rozkazy, které je ohroožují jen proto, aby byly ušetřeny životy Arabů. Feiglinův post souvisel s tím, jak před několika měsíci během brigádního vzdělávacího večera velitel praporu Haruv hovořil o operaci, kterou vedl, a která umožnila Arabům střílet na jeho vojáky během operace Protective edge v roce 2014 u  Guš Etzion komunity v Migdal Oz.
"Cílem operace bylo zjistit a zajmout teroristy, kteří běžně stříleli na vojáky během nepokojů v oblasti," napsal Feiglin. Podle plánu: "Vojáci budou zacházet s výtržníky jako obvykle, zatímco odstřelovači budou hlídkovat u vstupní brány Migdal Oz. Když ostřelovači zjistí, kdo střílel na vojáky během potyček, neutralizují jej kulkou na nohy. "
Avi byl pobouřen tím, co také nazval "impotentním" plánem, a uzavřel: "Více než všechny nespravedlnosti v tomto příběhu jsem rozzuřený dvěma věcmi: 1) Použili jsme vojáky jako návnadu k tomu, abychom "chytili" teroristy, ne je zabili. 2) Před námi stojí velitel praporu Charuf, nyní zvláštní jednotka, prezentující události jako válečný příběh, jako operační úspěch. Místo tohoto velitele je v civilním vězení poté, co jej vyhodili z IDF, a tak i pro celé velení, které tuto aktivitu schválilo. 
Avi uvedl, že má v úmyslu odmítnout rozkazy, které ohrožují životy vojáků "ve jménu politické korektnosti", a vyzval ostatní vojáky, aby učinili totéž.
"Jsem stále voják v pravidelné službě a kdykoli se moji krev a krev mých kamarádů lehkovážně prolévána ve jménu politické korektnosti a smutného/zdeformovaného hodnotového systému generálního štábu a vlády - mám v úmyslu odmítnout každý rozkaz, kdykoli budu povolán, abych se stal účastníkem potyček, se všemi následky, dokud se nezmění tato praxe."

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lenka Hoffmannová | pondělí 30.7.2018 19:40 | karma článku: 23,82 | přečteno: 731x