Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

habit-.!..

25. 3. 2012 18:25
... nejzajímavějším výsledkem multikulturalismu...

... je právě fakt, že se proti evropské kultuře a demokracii stavějí hlavně potomci imigrantů ve druhé či třetí generaci - autorka to, jak je u multikulturalistů zvykem, dává do souvislosti s rasismem, neboli zaměňuje příčinu s následkem - já si myslím, že je to přesně naopak, a že snaha "integrovat multikulturně", t..j. tak, že budou ustupovat a podřizovat se jen domácí nutně vede u protistrany k posilování pocitu nadřazenosti... ostatně ona zmíněná II.sv. válka byla taky spuštěna ústupky až za jakoukoli přijatelnou mez.... a právě to ustupování všude a ve všem, které prosazují tlučhubové pořádající podobné konference, stojí za rostoucím napětím...Rv

3 0
možnosti
D

Dunja

25. 3. 2012 20:00
Re: ... nejzajímavějším výsledkem multikulturalismu...

Ono je vše propojené. Hlásáme-li svobodu a demokracii, tak těžko ji jedněm dámě např. homosexuálům a druhým upřeme. Takže hranice posunujeme my tím, jak zvrhujeme určité morální hodnoty spojené s křesťanstvím. Ani praktikující křesťané to u nás nemají jednoduché, také se na ně lidé dívají skrze prsty. 

Je to rasismus nebo nesnášenlivost- i u nás jsou případy, kdy děti nikoliv migrantů, ale lidí, kteří zde studovali,oženili se a řádně pracují, snaží se žít jako Češi, mají celý život stigma díky původu svého otce a pro dost Čechů jsou pořád špinavým Arabem a blbým muslimákem navzdory tomu, že tyto děti  ani neumí pořádně arabsky natož, aby měly něco společného s islámem. Není právě toto jednání většiny motivem pro radikalizaci těch, kteří už to neunesou a řeknou si: "Když už si to všichni o mě myslí, tak takový budu. Stejně jim opak nikdy nedokážu." Jak vy dokážete, že velká část našich žen nejde s každým, když většina cizinců potvrdí, že stačí je pozvat na

1 0
možnosti
LH

Vegan

25. 3. 2012 12:56
Re: .

Taky jsem si toho článku všimla. Děkuji.

0 0
možnosti
MP

Martin V2

25. 3. 2012 8:51
Dotaz

Proč potřebujeme kbudování budoucnosti emigranty, kteří při příjezdu sem zažívají kulturní šok a demokracie jim je překážkou? Umíte to paní autorko vysvětlit?

4 0
možnosti
LH

Vegan

25. 3. 2012 8:58
Re: Dotaz

Já znám spoustu obyvatel naší krásné malé země, kterým je demokracie na překážku.

0 0
možnosti
MS

kenzo

25. 3. 2012 3:54
Konference v Paříží, která je mementem?

Právě post-evropská a multikulturalismem znetvořená Francie,v pozdním stádiu islamizačního úpadku je ukázkou toho, čeho se vyvarovat!Právě africká Francie je multikulturalismem zdegradovaná a stále více primitivizovaná část Evropy,kterou není problém odepsat a označit ji za Evropu již jen zeměpisně, ale i za zemi,která se od své dřívější inspirace pro zbytek civilizovaného světa dostala na úroveň odstrašujícího příkladu,kdy z ovládajícího se stává ovládaný a napadený.Zároveň je výkladní skříní kam se upadající Evropa integruje a jakého kulturně-civilizačního a populačního potenciálu bude nositelem-a ten nebude převyšovat potenciál Afriky, Středního a Blízkého východu.Prostě Francie, je výkladní skříní soumraku multikulturalismem barbarizované Evropy, při úsvitu dnes již civilizovanější Asie, rozhodně však ne inspirací, či validní předlohou pro řešení problémů, kterých se ještě můžeme vyvarovat.Pochopitelně hrozbou zůstává šíření multikulturně-kriminalizačního balastu přes EUrosvaz!

6 0
možnosti
LH

Vegan

25. 3. 2012 6:53
Re: Konference v Paříží, která je mementem?

Nějak se v těch dlouhých komplikovaných větách neorientuuju, šlo by to prosím říci jednodušeji? Děkuji.

0 0
možnosti
CW

charles wiener

24. 3. 2012 23:22
stret kultur

Islam je v situaci krestantvi pred 6 staletimi. Chce dominovat. Par myslenek na zuvazeni. Podle sharije, islamskeho zakonodarstvi, je uzemi, ktere bylo jednou islamske, vzdy jejich. V Evrope jde o Iberijsky poloostrov a Francii az po Potiers a o cely Balkan. Lide Knihy (krestane a zide) mohou pod Islamem zit v poruci jak dhimmi a za svou ochranu platit. Jako zide vladcum ve stredoveku. Islam neni jenom vira, je to politicke nazirani na svet a jeho vladu. Mame jine kulturni hodnoty - napr. my sve deti chranime, oni je obetuji. Kde zije Islam v miru se svymi sousedy? Nikde. Ne vsechny imigrace ohrozuji nasi civilizaci. Aziati (Cinane, Vietnamci, Indove) jsou pracoviti a snazivi. A nakonec - anglicky se rika, ze kdyz jsem mezi Rimany, oblekam se jako Riman. Mineno, ze host se prizpusobuje hostiteli a ne naopak. Pak jenom muze byt imigrace prinosem pro zemi. Clanek se nezminuje o tom, co migranti musi. Dokud to nebude jasne definovane, je to zvaneni a skonci to konfrontaci..

5 0
možnosti
LH

Vegan

24. 3. 2012 23:28
Re: stret kultur

Charlesi díky moc za zajímavý příspěvek. Myslím si, že migranti nemusí nic zvláštního, jen dodržovat zákony země, ve :-)

1 0
možnosti
C

Camino.

24. 3. 2012 23:01
Nestranny clanek,

dikyR^

2 0
možnosti
LH

Vegan

24. 3. 2012 23:02
Re: Nestranny clanek,

Moc díky.V

0 0
možnosti
MR

iluminat

24. 3. 2012 22:51
takze na Zapade podle vas uz se daaaavno resi

a resi a resi a stale nevyresi. Cesko teprve zacina resit a bude resit dokud se to nepodela v cele EU. To jste nam chtela s nadsenim sdelit?

Veru rozumne ;-D

2 0
možnosti
KT

Ježikača

24. 3. 2012 22:18
stále znovu a pořád dokola.

emigrant, který nepřijme zvyklosti a zákony země, kam přichází, se chová jako návštěva, která šikanuje majitele bytu. proč by mu to mělo být umožněno? naopak každý takový pokus má být trestán.

2 0
možnosti
D

Dunja

25. 3. 2012 19:41
Re: stále znovu a pořád dokola.

Otázka jaké zvyklosti, každá evrop.země má  jiné  zvyklosti. Zákony musí dodržovat každý, bohužel často ti, co je porušují jsou pro tajné služby zdrojem špiclování ostatních. Řešení, že všichni musí jíst vepřové, pít alkohol, chodit v minisukních apod., protože je to naše v naší společnosti normální, je krátkozraké a nepřináší řešení jen více nenávisti. Stereotypy v nás upevnily vidět hrozbu v zahalené muslimce a modlícím se muslimovi, v mešitě. Ze zkušenosti vím, že problematičtí se často stávají ti, kteří se chovají jako my a uvnitř touží být jako ti, co se za islám na veřejnosti nestydí a mají úspěch. Radikalizace je snaha se zviditelnit a všem ukázat, že já jsem někdo víc. Operovat tím, že se v nedemokrat.islámské SA nebo Iránu nemůžeme pohybovat v minisukni, zakl.kostely je nesmysl. Kdybchom byli ryzí křest.země možná by ženy chodily v čepcích a nesměly se rozvádět. Dnes jsou musl.země, kde zahalená muslimka po vzoru Evropy je diskriminována v určitých profesí či firmách.

0 0
možnosti
JR

Jan Ruzicka

24. 3. 2012 21:07
Po pravdě -

na budoucnosti migrantů mě zajímá jediná věc. Bude se odehrávat dostatečně daleko ode mne?

4 0
možnosti
L

listram

24. 3. 2012 20:49
No

je mi strašně líto muslimů kteří zažijí kulturní šok příjezdem do civilizované země.Snad by pro nás všechny bylo nejlepší kdyby se toho šoku vyvarovali a zůstali doma ne? Vlastního šmejdu tady máme dost.Tak proč sem navážet další.

5 0
možnosti
  • Počet článků 710
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1099x
Píšu, protože mě to baví a chci se podělit. https://www.facebook.com/sekacdamsky?fref=ts https://www.facebook.com/lenka.hoffmannova.pr

https://www.facebook.com/lenka.hoffmannova.veganka.a.zdravi