Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Drahá Lenko, mezináboženský dialog je hloupost. Je tomodernistická věc nesmyslně položená na základě, že všechna náboženství jsou sirovna. Ale to odporuje jak teologii judaismu, tak teologii katolické církve. Cose týče vztahu katolické církve a judaismu, tak je pravdou, že lúzavydrancovala židovská obydlí, ale také je pravdou, že šlo o historickou pomstu,kdy židé podněcovali římské císaře proti křesťanům, kdy se židé spojili s arianistyproti katolickým křesťanům a společně vypalovali katolické kostely, z čehožvznikly kázání Jana Zlatoústého proti židům, stejně jako zkušenost křesťan§ zeosmého století, kdy muslimové útočili na Sicilii a Iberijský poloostrov a židéArabům otevírali brány od měst.  A pročpíši židé s malým ž? Protože to je náboženská skupina a nikoli národ čirasa. Pokud máte jiný názor, tak mi vysvětlete, proč jsou černí židé (Etiopie,JAR apod)

2 0
možnosti
MK

Omlouvám se za gramatické nejasnosti...píšu to z mobilu.

0 0
možnosti
AK

Nevím jestli v tom číslování neméte trochu zmatek. Před Janem Pavlem I. byl Pavel VI., tak proč píšete o Pavlu XI. a XII. ? Nebyl to náhodou Pius místo Pavla?

4 0
možnosti
OK

Přesně tak. Trochu zmatek. A světová rada církví není žádný vůdčí orgán.

3 1
možnosti
VK

Novy papez je pro mne spojen s nadeji ale samozrejme i s obavami, kvuli jeho pokrocilemu veku. Ty nadeje vkladam do toho, ze se snad bude jednat o cloveka, ktery se velice jasne a razantne vymezi, vuci rostoucimu vlivu Islamu. To je podle mne v soucasnosti jednim z nejdulezitejsich ukolu pro lidstvo jako takove. Papez bude muset zaujmout jasne stanovisko k aferam se zneuzivanim deti. Doufam ze to dokaze.

3 0
možnosti
LH

Díky, to je pěkně shrnuto, souhlasím s vámi a doufám, že dokáže během svého pontifikátu mnohé vyřešit a zlepšit.

1 0
možnosti
  • Počet článků 710
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1086x
Píšu, protože mě to baví a chci se podělit. https://www.facebook.com/sekacdamsky?fref=ts https://www.facebook.com/lenka.hoffmannova.pr

https://www.facebook.com/lenka.hoffmannova.veganka.a.zdravi