Nevyléčitelná?

Jedná se o novodobou epidemii, cukrovku typu 2, která je považovaná za nevyléčitelnou. Hlavní příčinou nemocnění je obezita. Prevencí je zdravý životní styl.

Pokud je již onemocnění zjištěno, ordinují se antidiabetika či u závažnějších případů injekčně inzulin. Pacient musí dodržovat přísnou diabetickou dietu zejména omezující cukr v potravě a denně se přiměřeně hýbat, nejlepší jsou procházky, svižná chůze, nic se nemá přehánět. Totiž i dostatečný odpočinek a spánek se doporučuje.

V česku je evidováno 700 tisíc nemocných cukrovkou a dalších cca 250 tisíc potenciálních pacientů o své nemoci ještě neví. Suma sumárum se jedná o 10% populace! Zní to neuvěřitelně, ale je tomu tak. Přesto je možné zlepšit stav dokonce i trvale. Jak na to?

Bylo zjištěno, že omezením příjmu masa a tučných mléčných výrobků, samozřejmě kromě přísného omezení příjmu sacharózy (cukru), se výrazně zlepší jak fyzický, tak i duševní stav nemocného. Ke zlepšení nálady dochází jistě i z důvody čištění organismu při vegetariánské stravě, tedy bez masa, uzenin a mléčných výrobků.

Zlepší se celková imunita organismu, jejíž oslabení je příčinou všech nemocí. Základem dobré imunity je vyvážená strava, čisté tlusté střevo a fungující játra. Čisté tlusté střevo, které má většina z nás zanešené odpady ze špatně strávené potravy. Zbytky přemíry jídla kvasí a vytváří v něm jedovaté prostředí. Stěny tlustého střeva jsou v tom případě pokryty vrstvou nestrávené potravy, která brání vstřebávání důležitých živin do našeho těla. Sebekvalitnější potrava bez využití proběhne naším trávicím ústrojím.

Střeva obézních cukrovkářů (obezita je nejčastější příčinou vzniku cukrovky typu 2) obsahují až několik kilogramů kalů. Jen očista organismu může nastartovat ozdravný proces, což žádné léky nesvedou. Bohužel, pokud jsme již mnoho zanedbali v péči o naše zdraví, zlepšení je možné jen s vynaložením určitého úsilí.

Navrhovaná vegetariánská strava, nepíšu dieta, protože vegetariánství je dle mého určitý životní styl, je také výhodná, protože nevyžaduje drastické odepírání si potravy. Ten, kdo si zvolí tento způsob léčby, se nají do sytosti (pokud se nebude "přežírat") a přesto bude zdravější, vláknina z čerstvé zeleniny, ovoce, celozrných potravin a omezeně luštěnin vymete střeva od nežáducích zbytků a čisté tělo bude zdravější včetně zdravé mysli, jak říká české přísloví.

Dokonce bylo zjištěno, že poměrně krátké (2 měsíce) dodržování drastické diety s příjmem maximálně 600 kalorií za den, vyléčí cukrovku úplně, což potvrzují poznatky u krutě hladovějících vězňů nacistických koncentračních táborů, z nichž někteří, pokud hrůznou "dietu" přežili, se vrátili bez cukrovky, přestože nebo možná právě proto, že inzulin nebyl k dispozici.

Držím palce všem, kteří touto civilizační nemocí trpí a přeji jim trpělivost a silnou vůli, protože nejvíc pomáhá to, čemu věříme a děláme to ne z donucení, ale s kladnou motivací.

Nezapomeňte, každá nemoc nás stojí kromě bolesti i spoustu peněz, které bychom jinak utratili za radosti života.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lenka Hoffmannová | pátek 9.8.2013 8:20 | karma článku: 11,82 | přečteno: 638x