Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

Ten, kdo věří v Boha, se málokdy cítí povýšeně, spíš naopak.

Ale ti, kdo v Boha nevěří, si obvykle myslí, že se ten věřící cítí povýšeně. Zřejmě za tím bude nějaké špatné svědomí.

0 0
možnosti
BT

proč myslíte že ten kdo věří v Boha by se měl cítit povýšeně, obyčejně je to přesně naopak

1 0
možnosti
JS

V Bibli se píše, že "víra bez činů je mrtvá". A správná víra se pozná pouze podle "ovoce činů". Jediným způsobem, jak rozpoznat kvalitní víru, je zkoumat kvalitu činů věřících – to je důležité zejména pro ty lidi, kteří stojí mimo víru. Jen osobním pozitivním příkladem lze lidi motivovat k víře. Kolportovat svou víru na nárožích ulic je nepřesvědčivé. Mnohem lepší je něco dobrého dělat – teprve pak získává argumentace podpořená dobrými činy tu správnou a těžko zpochybnitelnou váhu.

Spatříme-li "dobré ovoce", je logické, že vyrostlo na "dobrém stromě". Takový strom (víru) je dobré prozkoumat, protože se dá těžko pochybovat o tom, že vede k Bohu.

Bible je v tomto ohledu velmi přesná s rozumitelná: "Kdo nemiluje, nepoznal Boha, protože Bůh je láska … Boha nikdy nikdo neviděl, ale jestliže se milujeme navzájem, Bůh v nás zůstává a jeho láska v nás dosáhla svého cíle … Bůh je láska, a kdo zůstává v lásce, v Bohu zůstává a Bůh v něm."

2 0
možnosti
Foto

Kdo se chce povyšovat nad ostatní, nějaký důvod si vždycky najde.

3 0
možnosti
Foto

Aby ste s Bohom mohli mať správny vzťah, potrebujete poznať Boha takého akým v skutočnosti je. Nejak som z článku mala pocit ako keby bolo jedno akého Boha si predstavujem avšak Ježiš povedal, že iba ten kto verí v Neho môže vôjst do skutočného vzťahu s Bohom. Nie je inej cesty k Bohu ako Ježiš.

1 0
možnosti
JK

J49i56r18i 73K48u64c12e74r35a

20. 2. 2014 16:55

říkáte vy, Žid by tuším nesouhlasil :-P

2 0
možnosti
  • Počet článků 710
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1099x
Píšu, protože mě to baví a chci se podělit. https://www.facebook.com/sekacdamsky?fref=ts https://www.facebook.com/lenka.hoffmannova.pr

https://www.facebook.com/lenka.hoffmannova.veganka.a.zdravi