Mluvčí Izraelské armády IDF slovně napaden během projevu ve francouzském parlamentu

Během projevu před francouzským výborem pro zahraniční záležitosti, kde mluvčí IDF brigádní generál Ronen Manelis popisoval íránský vliv v Gaze, byl verbálně napaden.

Během projevu, ve kterém popisoval iránský nepřátelský vliv v Gaze a jinde před francouzským výborem pro zahraniční věci, byl mluvčí IDF brigádní generál Ronen Manelis verbálně napaden.
Jeden z Manelisových hostitelů křičel, že je "zástupcem armády teroristického státu Izrael".
Během rozhovoru pro Army Radio Manelis uvedl, že "podobné výbuchy hněvu  nejsou založeny na faktech, nýbrž na často předem koncipovaných představách".
Mluvčí uvedl, že celkově to bylo úctyhodné setkání a že se snažil odpovídat "zdvořile a fakticky".
Dvě hodiny, ve kterých vysvětloval izraelský situaci ohledně vztahu mezi teroristickou organizací Hamas a Íránem, poskytly "jedinečnou" příležitost představit obraz toho, co se v Izraeli děje velmi podrobně a z různých aspektů - a také slyšet, coposlanci museli říkat "a odpovědět jim," řekl.
"Mezi některými představiteli existuje obrovská propast v informovanosti o tom, co se děje na Středním východě obecně, a zejména v Izraeli a v pásmu Gazy," uvedl.
Manelis a zdůraznil, že jedním z nejdůležitějších věcí, které udělal během zasedání, bylo odhalení spojení mezi všemi íránskými "teroristickými chapadly".
Řekl například Francouzům: "Írán posílá každý rok 100 milionů dolarů Hamasu a islámskému džihádu v Gaze, a to je nad rámec jejich podpory Hizballáhu a jejich přímých aktivit v Sýrii."
Navíc "peníze mají jeden účel: vybudovat vojenské kapacity pro účely teroristických útoků.Každé místo, kterého se Írán dotkl, zaznamenalo zničení a devastaci - v Jemenu, v Iráku, v Sýrii a v Gaze."
Dále objasnil, že na rozdíl od podporujícího způsobu, jakým se většina médií po celém světě, včetně Francie, ztotožňuje s činností Hamasu v posledních měsících proti Izraeli, nemají pravdu.
"Nazývat to, co se děje v současné době v Gaze "protestem", je chyba," uvedl v souvislosti s násilím na hranicích mezi Izraelem a Gazou v posledních několika měsících.
"Jedná se o akce, jejichž účelem je provádět terorismus," prohlásil."Máme jednoznačné zpravodajské informace, podle kterých plánují zabíjet a unášet vojáky a pronikat do izraelských měst.Nemůžeme dovolit teroristům, i když jsou oblečeni v civilním šatech, aby se dostali k izraelským občanům a jakkoli jim ublížili."
Gaza je "hlavním městem teroru, temnoty a zabíjení.Namísto příběhu úspěchu zde máme příběh o zmaru a represích.Nejen, že Hamas nerespektuje lidská práva, ale dokonce se rozhodl neinvestovat do svých vlastních lidí, takže nezaměstnanost v pásmu Gazy raketově stoupá,"uvedl Manelis.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lenka Hoffmannová | čtvrtek 5.7.2018 12:56 | karma článku: 37,91 | přečteno: 1729x