Média se týden rozplývají nad delfínem s mobilem, vraždy Židů je nezajímají

Právě v předvečer židovského nového roku Roš Hašana vypukly na Chrámové hoře v Jeruzalémě nepokoje, kdy Palestinci napadají turisty a izraelské bezpečnostní složky. Od té doby došlo k několika vraždám civilistů.

 

Přímo v Jeruzalémě, díky bezpečnostním kontrolám, dochází k útokům nožem. Na Západním Břehu se střílí. Ozbrojená složka Fatahu se přihlásila k vraždě dvou manželů, kteří byli zastřeleni před očima svých čtyř dětí, nejmladšímu jsou čtyři měsíce.

V Izraeli po období vysokých svátků oslavují Šmini aceret a Simchat Tora. Včera při cestě ke Zdi nářků byli zavražděni dva muži a lehce zraněná žena a její dvouleté dítě. 41letý zavražděný rabín izraelské armády dostal teprve před dvěma měsíci dekret k této činnosti.

Neméně nebezpečné jsou útoky Palestinců kameny. Jednou z obětí se nedávno stala mladá židovská žena. Izraelská vláda vzhledem k situaci odsouhlasila vysoké tresty za tyto zločiny pro obě strany konfliktu.

Palestinci vyvěsili vlajku před sídlem OSN v době zasedání Valného shromáždění, kde premiér Netanjahu držel během svého projevu 44vteřinové ticho na protest proti dohodám západu s Iránem o atomovém programu, což přímo ohrožuje jedinou demokracii na Blízkém východě, Izrael. Netanjahu také ve svém projevu citoval prohlášení představitelů Iránu na adresu Izraele, která se netají záměrem jej smést z povrchu zemského.

Není tajemstvím, že Rada OSN pro lidská práva se nezabývá ani jedním podnětem vůči agresím Číny, Ruska a popravám stovek civilistů ročně v Saudské Arábii, ale z celkového počtu řeší 62 podnětů proti Izraeli, na ostatní země světa zbývá 59 podnětů.

Izrael

Včera na cestě k Západní zdi v Jeruzalémě byli ubodáni rabín Nechema Lavi a 21letý Aharon Bennett

 

 

 

 

 

 

Autor: Lenka Hoffmannová | neděle 4.10.2015 10:17 | karma článku: 24,89 | přečteno: 447x