Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

no a co jako ma byt? Mysli nekdo, ze si Nobelovku predplatili?:-/

Ziji uz dlouho v Australii, kde se umisteni na vysokoskolske studium tradicne rozhoduje predevsim podle vysledku statnich maturit a jen v nekterych smerech se konaji doplnovaci zkousky. Tzn. vysledky kazde skoly, kazdeho studenta jsou porovnatelne.

Soukrome skoly, z nichz mnohe maji vazbu na jednu z cirkvi, maji lepsi vysledky nez skoly statni. Vsak take za intenzivnejsi vyuku rodice studentu plati vysoke skolne. Mezi nejuspesnejsi tradicne patri zidovske skoly a to znamena, ze v nejnarocnejsich a nejvice cenenych oborech se naleza relativne vetsi pocet zidovskych studentu. Dalsi pocetna skupina jsou studenti z asijskych rodin.

Co maji ty dve nabozensko-etnicke skupiny spolecneho? Mene se v ramci skoly venuji sportum, ve volnem case uz vubec ne a nejvetsi cast sveho usili upnou na studia. Proste jsou to drici a ta jejich prace se musi nkde projevit. Proto take mezi studenty mediciny, stomatologie, prav a pod. smeru je velke procento zidovskych a asijskych studentu. Jejich usili maturitou nijak nekonci a proto by nemelo byt nijak prekvapive, ze prave oni dosahnou uspechu ve svem oboru. Tak jsou vedeni od malicka v rodinach a takova je jejich pracovni a studijni etika.

0 0
možnosti
LH

Já si ještě myslím, že úspěch není jen dřina, ta je podle mě více u asijských studentů. U Židů je to určité vliv určitého systému školství, které jistě má kořeny v soukromí. Říká se, jak v židovské škole, podle hluku, protože Židé se od malička učí polemizovat, nebrat něčí názor jako dogma, hledat různá řešení, na což mělo určitě vliv pronásledování Židů, kteří museli hledat cestičky jak si najít místo na slunci atd.

0 0
možnosti
Foto

J75a51n 93R61ý88z42n83a20r

11. 10. 2013 11:53

:-)! V základech jakékoli vědy je něco, čemu se říká filozofie vědy, Tato filozofie většinou odpovídá určitému životnímu paradigmatu.

     Viděno tímto úhlem pohledu, tak má smysl otázka po podílu "židovských" vědců na největších inovacích vědeckého pohledu na náš svět.

    V podstatě možná ani nejde o to, zda dotyčný vědec onu víru praktikuje- Stačí, že se cítí být nějak příslušný k dotyčné skupině.

    Rozdíl mezi křesťanem a "ateistou" z pohledu jím "uplatňované filozofie vědy může být docela zanedbatelný. Většina evropských ateistů bude uplatňovat víceméně většinovou a v základech přetrvávající filozofii vědy plynoucí z křesťanské filozofie.

    Změna nastane pouze a jedině tehdy, když dotyčný vědec nastuduje a přijme za filozofii vědy nějaký jiný pohled - což je docela dlouhodobý proces.

0 0
možnosti
PD

P35a76v95e12l 28D31u43d58r

10. 10. 2013 8:29

A jak dnes poznáte, kdo je Žid?  Nacisté to určovali podle prarodičů. Takže Hitler byl 25%-ní Žid.

2 0
možnosti
Foto

Dodržuje šábes,odděluje nádobí a oponenty oslovuje pane Kotleto ??Toho jsem si všimla při pročítání komentářů.Osobně si myslím,že Židé mají dost zvláštní myšlení,jsou v rozporu sami se sebou,v dualitě,nazvala bych je paranoidními.Při výzkumech,po II.sv.válce na určitém vzorku obyvatel zjistili a domnívali se,že je to následkem válečného traumatu,že mají strach,z otevřených prostor,na ulici,nicméně se domnívám,že vlastnosti protiřečení si ,sebenenávisti mají i ti,co tím traumatem neprošli.Vezměte mnohé dnes nechvalně známé revolucionáře,vždy viděli nepřítele,pak ekonoma a filozofa,vymysleli ideu třídního boje,Sigmund Freud,otec oddělení duše,těla,mysli,dělitel na ego a ich formu.Takže se domnívám a vnímám,že mají společný prvek jeden a to hledání nepřítele,čas od času se samozřejmě nějaký objeví,no asi je též formovaly pogromy,nicméně je zajímavé,že v Izraeli se chovají dost fašisticky se svému okolí a dotahují,co Hitler započal a také je zajímavé,že se tento národ též selektuje mezi sebou....Tak to mi přijde dost divné.Jinak situaci kolem Izraele chápu,že si musí militantně hájit svoje,ale nemají to tak trochu i v povaze ???Taková úvaha mně tak lehce napadla.

0 1
možnosti
VK

Hmm, jsem zvedavy, jestli nekdy vykopnete ze svych komentaru antisemitu a popirace holokaustu Kolebu. Tak rychle jako jste vykopla mne z facebooku to uz nebude ale snad to nekdy bude.

2 1
možnosti
MK

Můžete být v klidu sionistický rasisto, paní Hoffmannová mě celkem pravidelně maže, ale záleží také na její momentální náladě - občas spolu i pokecáme ;-)

1 1
možnosti
VA

Nějak jsem nepochopila smysl článku 8-o Není jedno jaké, je kdo národnosti či vyznání? Jestli potřebuje autorka řešit tyto záležitosti tak ji upřimně lituji !!

6 0
možnosti
LJ

Ale mi to taky vrtá hlavou: více jak 20% nositelů Nobelovy ceny jsou Židé, ovšem většinou z USA.

0 0
možnosti
MK

Jen škoda, že Nobelova cena už je zprofanovaná.

1 2
možnosti
MD

Cetl. Dobra pripominka.

1 0
možnosti
PK

Ano, je to obdivuhodné. Echt Čechů je tak 9 milionů a také bychom nějakou Nobelovku uvítali. Nechci podceňovat ty - za mír a za literaturu, ale ty technické hodnotím nějak víc.

0 0
možnosti
LH

máme přece za chemii Heyrovského a za literaturu Seiferta, nebo se pletu?

0 0
možnosti
MR

M23i61l82a84n 95R15a72d32e97k

9. 10. 2013 17:18

a kolik je mezi drziteli krestanu, mate cisla?

0 0
možnosti
LH

Tím se zase musí pochlubit nějaký křesťan

3 0
možnosti