Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ukrajinu pokládám za obdobu Slovenska. Samostatnost pro její vlastence byla dlouhou dobu jen v říši snů, když jejich území pořád někomu patřilo. Až po rozpadu Socialistické říše dostaly obě tyto země příležitost realizovat svůj sen. Je vidět u obou, že je snadnější o samostatnost bojovat než v získané smysluplně vládnout.

0 0
možnosti
Foto

Územím, kde žila početná židovská diaspora, byla především Halič. Nějak se o Haliči nemluví.

1 0
možnosti
JC

Tam je rukou společnou a nerozdílnou vyvraždili Němci s Poláky.

1 0
možnosti
Foto

Kateřina Veliká dobyla Krymské území od Otomanské říše v roce 1783, začíná vystěhování původních obyvatel a na jejich místo přicházejí Rusové, ale i Ukrajinci, Arméni, Bulhaři a Němci. Židů na Krymu bylo vždy minimum. Dnes je jich tam kolem 15 000

0 0
možnosti
JC

Vůbec by to nemuselo být špatné, kdyby byl Krym postupně znovuosídlen především Židy. Vznikl by tam rozumný stát, bezpečné území pro příjemnou rekreaci, přičemž by zároveň byl dobře využit přírodní potenciál té země, jak už to právě Židé umí. Kdyby se k tomu rozhodli, držel bych jim v tom palce. Pak bychom tam totiž mohli bez obav jezdit na dovolenou.

2 0
možnosti
MK

Na dovolenou tam jezdím bez obav i tak, a myslím, že budu stále. To není nic proti židům, pouhé konstatování faktu. Krym je bezpečný a nemyslím, že se na tom něco změní - dokonce i složení turistů bude stejné (vždy tam jezdili Ukrajinci z východních částí) s mírným nároustem zvědavců ze západu po té co je deně ve zprávách.

Nevím jestli jste někdy byl na východě, ale dle toho "bez obav" soudím, že nikoliv, vřele doporučuji

0 0
možnosti
  • Počet článků 710
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1099x
Píšu, protože mě to baví a chci se podělit. https://www.facebook.com/sekacdamsky?fref=ts https://www.facebook.com/lenka.hoffmannova.pr

https://www.facebook.com/lenka.hoffmannova.veganka.a.zdravi