Jsem zděšen, říká londýnský rabín

Jsem šokován tím, že někteří jedinci radí lidem kapitulovat před terorem a skrývat nebo vzdát se praktikování judaismu a své identity.

Měli bychom zavřít všechny židovské instituce a vzdát se našeho milovaného židovského života a tradic, protože se po ulicích volně pohybují někteří zavrženíhodní lidé? 

Existuje vyšší riziko, Bože chraň, dopravní nehody při přecházení ulice, cestování, nebo řízení auta, než stát se obětí antisemitského útoku. Takže nám tito lídři příště poradí, že nemáme přecházet ulici, cestovat či řídit auto?

Musíme být sebevědomí a pevní v tom, kdo jsme a co jsme, jako Židé po tisíce let. Kráčet s radostí a sebevědomím jako čestní lidé Boží.

Toto prohlásil jako reakci na vyjádření francouzského vrchního rabína, který radí Židům žijícím ve Francii nenosit na veřejnosti znaky židovství, že život je přednější a Bůh staví život nade vše.

Také nově vyslovil nutnost řešit antisemitské projevy v Česku ministr zahraničí Zaorálek. Je prý zděšen, že na serveru White Media je seznam lidí, kteří posílají své děti do židovských škol. Již několik let existuje na podobných serverech seznam významných osob židovského původu u nás, to asi připadá panu Zaorálkovi košer.

 

Autor: Lenka Hoffmannová | středa 13.1.2016 14:05 | karma článku: 28,10 | přečteno: 969x