Je pan Sobotka troll?

Znáte troly? Můžete je potkat zejména v Norsku, a to na každém kroku. Velké, malé, dobré, zlé i poťouchlé. Mají tam svou stezku, která je přístupná jen v letních měsících a po ní dojedete k nádhernému fjordu s farmami na skalních plošinách 100 metrů nad hladinou, kam vás vytáhnou jen na laně. Zde žijící malé děti i domácí zvířata byla taktéž přivazována k lanu.  Trolové jsou skřítci. Celou smečku trollů potkáte pod diskuzemi na iDNES.

Mají za cíl odradit "normální" diskutující od zapojení do diskuze.  Nejšťastnější jsou, když znehodnotí blogera a jeho názory. Číhají na nové blogy. Nejúčinněji zaútočí nejlépe hned prvním příspěvkem do diskuze. Ten pak většinou určuje celý její tón.

Jejich jediným potěšením je zřejmě prudit a narušovat pohodu. Radila jsem jim, aby šli do práce nebo si našli koníčka, ale oni jsou zatvrzelí. Už jsem to vzdala.

A přesně tak se zachoval pan Sobotka, který vyštípal z vedení ČSSD neúspěšného prezidentského kandidáta Jiřího Dientsbiera. Teď se chce zbavit další případné konkurence.

Útočí na ministra financí Jan Fischera. Ten v prezidentských volbách obsadil třetí příčku. Jen do něj, znemožnit případnou konkurenci v příštích svobodných volbách, pokud nějaké budou.

Pan Fischer byl prvním, kdo ohlásil kandidaturu na prezidenta a vše vypadalo ideálně. Byl jediným nezávislým kandidátem s vysokými preferencemi. Ostatní, včetně vítěze, zastřešila politická strana. Tedy i účet, ze kterého šly finance na kampaň, byl účtem strany, nikoli soukromé osoby, jak tomu bylo u pana Fischera. Financování jeho kampaně bylo ohodnoceno Transparency International téměř 100 procenty. Umístil se ve volbách na pěkném třetím místě, to by bral každý sportovec všemi deseti.

Úsměvná je domněnka, že pan Zeman si sám financoval svou volební kampaň. Tomu snad neuvěří ani nejnaivnější občan.

ČSSD vedená panem Sobotkou je nyní v opozici a chce využít situaci kolem nové vlády a oslabení ODS ve svůj prospěch. Volby do parlamentu se kvapem blíží. Nový ministr financí a možný úspěšný kandidát v příštích volbách jim nesedí, doplatil finance za prezidentskou kampaň podle nich příliš pozdě. Pokud by ony miliony doplatil okamžitě po volbách, byl by přijatelný. Odkud je vzal by už bylo zapomenuto, stejně jako u financování dalších kandidátů.

Pan Sobotka odmítl nabízené setkání s panem Fischerem, chce vysvětlení před zraky veřejnosti. Je to pokrytectví a snaha zostudit nového ministra financí. Mluvte za sebe, pane Sobotko.

Kdo zaplatil náklady za kampaň panu Zemanovi, Schwarzenbergovi a ostatním? Strany to zařídily a šly do prezidentských voleb s tím rizikem. Kandidáti nic neřeší. Současný prezident se ještě nedávno plavil na rybníku v jeho vesničce na Vysočině v nafukovacím člunu a proklamoval svou "chudobu".

Pan Fischer má smůlu, všichni mu viděli a vidí do účtu. Příště si pane Fischere založte vlastní stranu a máte po starostech, stranický účet to jistí.

Autor: Lenka Hoffmannová | neděle 14.7.2013 13:29 | karma článku: 13,97 | přečteno: 735x