Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Jako ze nekdo absolvuje kurs a hned z neho bude, nebudu pouzivat honosne slovo jako podnikatel, ono staci OSVC tak to je akorat tak k smichu.  Bud to v ty hlave mate, nebo ne.

3 1
možnosti
AV

A mohu se zeptat, pro jaký druh podnikání ten kurz připravoval? Sebevědomí a učit se jednat se zákazníkem je sice pěkná věc a jistě i univerzálně potřebná, ale v první řadě musím mít něco, co tomu zákazníkovi prodám a s čím obstojím mezi konkurencí. A najít takovou díru na trhu, to je oč tu běží. A jo, pak se můžu starat o to, abych dokázala s patřičným sebevědomím jednat se zákazníkem. Dokud tohle nemáte, tak je takový kurz opravdu vyhazováním peněz. A pokud dokonce peněz pocházejících z kapes daňových poplatníků, tím hůř.

4 0
možnosti
AV

Ještě mi to připomnělo jednu pěknou historku, tuším jsem ji četla v knížce "Co vás nenaučí na Harvardu". Byla velká firemní porada, která řešila, jak zvýšit odbyt jejich výrobku - psího krmiva. Zhodnocovaly se dosavadní postupy, chyba se nenašla. Takže padla otázka - proč? Proč prodáváme míň krmiva než konkurence, když máme podle všehno nejlepší možný marketing, propracovaný systém péče o zákazníka a vůbec všechny aspekty? Až se někde zezadu ozval hlásek: "Když ono to naše krmivo psům nechutná."

Přijde mi, že to autorčino nadšení pro daný kurz je podobného druhu. Jasně, všechno bylo nejspíš skvělé - ale udělat "krmivo, které psům chutná" vás tam určitě nenaučili. A bez této podstaty - umět něco, oč bude zájem - jsou veškeré "podnikatelské dovednosti" jen prázdným obalem, ve kterém nic není.

3 0
možnosti
Foto

N60e22l64a 87P82a36l74o84v65á

29. 4. 2013 21:11

Trošku chytrý personalista velice rychle rozpozná sebevědomí ženy,  pramenící z toho, co umí, případně z toho, co dělá, od sebevědomí naučeného  v podobných kurzech. To jsou ta trdla v šedivých kostýmcích a lodičkách, co se nechaly lektorkami přesvědčit, že TAKHLE to má být, že  toto je první předpoklad  úspěchu.

Člověk, který něco zná, do podobný kurs nepotřebuje, to mně věřte.

7 2
možnosti
LH

Děkuji vám za vysvětlení.

2 3
možnosti
ZK

Z58d11e54n64a 42K70o43č17í

29. 4. 2013 18:51

Takovýto kurz, který je financován Evropskou unií je vyhozením peněz a všechny podobné blbosti, které jsou pouhým tunelem na evropské peníze by se měly přísně trestat.

5 2
možnosti
LH

Zdeno, vidím, že máte ve všem jasno. Vy už jste se takového kurzu zúčastnila? Už jste byla někdy nezaměstnaná? Kdyby to byl kurz z jiných peněz, byl by v pořádku? Zdá se mi, že jen opakujete co tady už kdosi napsal jen abyste něco napsala.

2 5
možnosti
AK

Můj odhad je, že tak asi 1% obyvatel má na to podnikat samostatně.

Znám také absolventa Harvard Business School, který nikdy nikomu neprodal nic ani za pětikorunu. Takže ve výuce to asi není.

5 1
možnosti
RK

Zase hromada vyhozených prachů za nicRv

9 1
možnosti
LH

Naopak, je to výborný kurz. Jak můžete soudit něco, o čem nic nevíte. Kritizovat umí každý.

0 6
možnosti