Hlásili polojasno

stěžuje si komusi do mobilu mladá maminka stojící na mostku přes potok. Malý kluk vedle ní sleduje kačeny plující po vodě. U páru se zastaví známá a s nadšením poměřuje, o kolik klouček vyrostl, a hned je veseleji.

Dvě paní před pohřební službou nadšeně mluví o podzimní atmosféře a slunci, které prosvítá mezi černými mraky a vytváří tajemné světlo. Ráno černo, před polednem fantastické a jasné světlo od slunce prosvítajícího mraky. Ta úzká škvíra mezi mraky asi zesiluje sílu světla, jak zúžený prostor urychluje proudění vody.

Měnící se počasí je balzám pro ty, kteří neskuhrají na nedodržení slibů, ale prostě přijímají skutečnost jak přichází. Užívají si překvapení, kdy namísto spálené pokožky zmoknou vlahým letním deštěm. Kdo zaznamená měkké vlasy po letním dešti, ten vychutnává každý okamžik.

Užívají si překvapení, kdy namísto polojasna vejdou do tajemna z černých mraků, a o to více vychutnají jas a zář podzimní přírody.

Také to listí, barevné, šustící a lehounké. Jen se zachumlat, přivonět a poškádlit svou lásku sprškou barev, jako na fotografii. 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lenka Hoffmannová | pondělí 16.11.2015 18:19 | karma článku: 14,17 | přečteno: 312x