Fotbalistům Izraele šlo při kvalifikačním utkání v Bosně o život

Ústřední svaz židovských náboženských obcí ve Slovenské republice zveřejnil informace o kvalifikačním zápase na Mistrovství Evropy ve fotbale v roce 2016. Možná celá akce směřovala k zmrazení protivníka.

Antisemitské nepokoje před a během  kvalifikace na EURO 2016 v Bosně a Hercegovině. ?

Izraelský fotbalová tým zažil minuty strachu před rozhodujícím fotbalovým zápasem s Bosnou a Hercegovinou - kvalifikačním zápasem na Euro 2016.  Několik stovek fotbalových chuligánů se minulý pátek shromáždilo před hotelem, ve kterém byli ubytováni izraelští reprezentanti. K nepokojům došlo ve městě Zenica v Bosně a Hercegovině, asi hodinu cesty od Sarajeva, kde se rozhodující zápas odehrál. 

Dav před hotelem se neomezil jen na pokřiky Palestina, Palestina, ale došlo i k házení dýmovnic. Scéna před hotelem byla podle médií mimořádně dramatická. Během zápasu byla skandována antisemitská a protiizraelská hesla, fanoušci též skákali po izraelské vlajce.  Je neomluvitelné, že místní policie a fotbalová asociace nedokázali fotbalové chuligány zpacifikovat. Jistě tato atmosféra pomohla reprezentantům Bosny a Hercegoviny zvítězit 3:1. Izraelský fotbal tak přišel prakticky o všechny šance kvalifikovat se na mistrovství Evropy v roce 2016.

Podél ulice, vedoucí z hotelu na stadion byly rozestavěny stovky místních policistů a  celou akci jistilo množství izraelských bezpečnostních sil v civilu.  

 

Autor: Lenka Hoffmannová | pondělí 22.6.2015 14:57 | karma článku: 19,66 | přečteno: 576x