Festival Džemfest v Šumperku

Včera večer se mladí i starší sešli ve velkém sále šumperského Domu kultury na super festivalu Džemfest. Již tradičně předem vyprodaný festival letos potřinácté představil skvělou hudbu a doprovodný program. Tváří festivalu byl sjezdař Ondřej Bank, rodák z blízké vesnice.

Kapely Open Gate, VKV, Mother´s Angels, Charlie Straight, Mandrage, Mňága a Žďorp a fenomén Ruda z Ostravy vytvořili v sále super atmosféru.

Kromě místní osmičlenné funkyrockové kapely VKV z Leštiny, vítěze vyhledávací soutěže Džemkapu, jejíž právě polovinu tvoří sourozenci Kolčavovi, se stali mým favoritem intelektuální Charlie Straight z Třince. 

Kapela vystupuje často také v Německu a Rakousku. Hraje mezi indie rockem a brit popem a zaujme pestrostí písní, jejichž výlučným autorem je zpěvák kapely Albert Černý, zpívající perfektní angličtinou. Kapela letos v létě koncertovala na olympijských hrách v Londýně a předskakovala Red Hot Chili Peppers.

Poprvé jsme si u nás mohli zkusit také fenomén Silent Disco, kdy se tanečníci vlní v rytmu hudby, kterou slyší ve sluchátkách. Dnes se mohou návštěvníci festivalu, po předložení vstupenky  z Džemfestu,  potěšit večerní vyhlídkou na město Šumperk z radniční věže. 

Autor: Lenka Hoffmannová | sobota 20.10.2012 9:17 | karma článku: 11,00 | přečteno: 821x