Expremiér Jan Fischer se v USA setkal s významnými politiky

Jan Fischer navštívil v USA významné osobnosti politického života, přednesl několik přednášek na univerzitách, vystoupil v televizi a setkal se se členy AFoCR - American Friends of the Czech Republic. Před odjezdem do USA se stal poprvé dědečkem. Jeho dceři se narodila Magdalenka.

Jan Fischer navštívil v polovině září USA. Nejprve CATO Institute, prestižní libertariánský think tank. Následně přednášel na univerzitě v Georgtownu o eurokrizi a na Harvardu o eurokrizi a jejím dopadu ná národy střední a východní Evropy v EU.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V americké televizi CNN byl hostem Richarda Questa v pořadu Quest Means Business s tématem eurokrize.

 

 

 

 

 

 

 

 

 S vedením organizace American Friends of the Czech Republic (AFoCR) se setkal u sochy TGM ve Washingtonu a položil zde kytici v barvě trikolóry. Setkal se mimo jiné s prezidentem AFoCR panem Tomem Dine a viceprezidentem panem Philem Kasikem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Henry Kissinger, bývalý ministr zahraničí USA a laureát Nobelovy ceny za mír přijal Jana Fischera ve své kanceláři.

Poté se Jan Fischer setkal s Johnem McCainem, senátorem za stát Arizona, který byl protikandidátem Baracka Obamy v posledních prezidentských volbách. Tématem jejich rozhovoru byl též "dalajlamismus".

John McCain byl mezinárodním pozorovatelem při prvních svobodných volbách v Československu v roce 1990. Jan Fischer tehdy jako místopředseda Statistického úřadu vyhlašoval výsledky voleb. Po více než dvaceti letech se opět setkali.

Takto se opět naše malá Česká republika zviditelnila v USA a ve světě. Jan Fischer nás reprezentoval více než důstojně a věřím, že příště navštíví USA jako náš prezident.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lenka Hoffmannová | pátek 28.9.2012 19:17 | karma článku: 11,83 | přečteno: 1288x