Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

Vynikající článek, Lenko. Nějak je moc u nás slyšet, jak vrčíme na kdekoho, kdo nám ublížil a ubližuje...

V Londýně jsem zažil tentýž skvělý zážitek, jako Vy. K tomu ještě mě zaujal ten přátelský a laskavý a otevřený přístup lidí v seniorském věku. Podobné aktivity jsem zažil ve Westminster cathedral, kousek od Victoria st. Dole pod katedrálou je občerstvení pro chudé. Přátelé katedrály, dobrovolnící, se věnují z různých stran přicházejícím... To je velká výzva. Nemáme to asi v tradici. Každý dobrý počin v této věci ale tradici může zakládat.

2 0
možnosti
MS

"Někteří (důchodci) cestují sem a tam městskou dopravou, je zdarma a je tam teplo. Mladí musí bojovat o existenci, partneři již zemřeli nebo jsou rozvedeni."

 

Zdá se, že si poněkud pletete bezdomovce a důchodce. Ta druhá věta je celá nějaká popletená. Jinak žádných sportovišť pro důchodce není třeba. Pokud jsou schopni chůze, nic jim nebrání v tom, chodit na zdravotní procházky. To je pro seniory nejlepší pohyb.

0 1
možnosti
JR

J51a19r30a 37R80a12n46k

24. 12. 2014 2:07

Pokusim se Vam popsat ta "sportoviste" pro seniory, pane Stehliku, diky zivotu v nekolika "zapadnich" zemich si to mohu dovolit. K tem jezdicim mestskou dopravou - ano delaji to, ale nekde se jim doporucuje, aby nejezdili ve spicce. Ve Svycarsku jsme meli i babicku, ta dopoledne vlezla do autobusu a vratila se navecer domu, moc sice nemecky neumela, ale pokazde se nam chlubila, jak si s nekym v kavarne popovidala. Po peti letech ve Svycarsku dostala dokonce i penzi (z CSSR nedostavala pochopitelne nic) a jezdila 2x do roka na dovolenou. Tata ji odvezl do Zuerichu na letiste, predal pozemnimu personalu a letela. Tady, kde ziju je temer na kazdem patem km rekracni centrum (rec centre), kde jsou sauny, telocvicny, bazeny a mensi "hot tuby", vidam 80 lete zvedat cinky a na masinach, aerobik ve vode a to vse za nejakych 300 $ na cely rok a neomezeny denni cas. Jinak na chuzi maji "outdoor" kluby, nekdy se jim asi lepe chodi, kdyz jich je nekolik. Potkavam je jak masiruji s finskymi teleskopickymi hulkami, na kolech, maji centra, kam chodi na yogu, bridge a dokonce kurzy na komputery, nebo malovani a x dalsich.

0 0
možnosti
MT

Bohuzel, na tyto aktivity pro duchodce nejsou penize. Vysledek teto uzasne "pravdolaskyave" spolecnosti. Prilis mnoho penez rozeberou statni byrokrati a "podnikatele" napojeni na statni penezovod. A navic media velice radi zverejnuji zpravy ze 'duchodci stoji moc penez', 'ujidaji nam z chlebicka' a jsou vlastne duvodem nedostatku statnich penez a statnich dluhu.

5 3
možnosti
VH

Jak - nejsou peníze. To jsou vesměs dobrovolníci. Anglosaská tradice (proto totéž uvidíte v USA).  Jenže zakazuje nám (důchodcům) někdo takové aktivity u nás?  Jen by nás považovali všichni za blázny, že pracujeme zdarma.

1 0
možnosti
  • Počet článků 710
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1099x
Píšu, protože mě to baví a chci se podělit. https://www.facebook.com/sekacdamsky?fref=ts https://www.facebook.com/lenka.hoffmannova.pr

https://www.facebook.com/lenka.hoffmannova.veganka.a.zdravi