Dopřejme svým kočkám zdravou stravu místo smradlavých a tajemných konzerv

Kterou konzervu koupit pro kočku? Většina má vypouklé víčko, další většina smrdí a ty ostatní kočce nechutnají. Zatím nejvíce chutná ta nejlevnější z Alberta, za 12 korun. Koná se návrat k vaření a obírání kuřecích křídel.

Vývar také chutná, ráno pravidelná dávka syrového a předem zmrazeného masa, kvůli nežádoucím parazitům a nemocem.

Po přečtení složení konzervy za 20 korun je rozhodnutí nevratné, přestože majitelka je vegetariánka a maso jí poněkud více páchne, než masožravcům.

Konzerva s názvem Kompletní krmivo pro dospělé kočky - kousky s lososem a pstruhem obsahuje mimo jiné obiloviny, které by šelma jíst vůbec neměla. Také, světe div se, jen 4% lososa a taktéž 4% pstruha. Toto množství odpovídá složce s největším procentuálním obsahem v konzervě? Proč jsou tyto rybičky uvedeny v názvu, když jich konzerva obsahuje jen minimální množství? To se nikdo nedoví.

Radši nepátrejme. Je uvedena vlhkost 80%. Znamená to, že konzerva obsahuje 80% vody? V tom případě v ní musí být obsažená ztužující látka, která drží kousky "masa" pohromadě. Je to záhada, a tak se koná návrat ke kuřecímu a dalšímu masu, které bude odpovídat obsahu peněženky majitelky. Skelety kuřat s křídly za 21 korun jsou příjemné. Jde se obírat. Zatím se kočka vrhá na čerstvý vychlazený vývar a spořádá naráz celou misku.

Autor: Lenka Hoffmannová | čtvrtek 25.6.2015 14:04 | karma článku: 15,73 | přečteno: 628x