Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zajimave,podle toho co pisete ,Vas bolsevici pustili na zapad  bez problemu. Sice to byl uz 89' rok, tudiz rok po mne  co sem ja zadal o vyjezd ,ale presto se divim ,protoze az do te sranda revoluce    a to jeste i 16 listopadu  den pred jejim zacatkem vypadalo ,ze je to furt stejne jako pred 10-20 roky ...................................  Ja se na jare 88' vratil z vojny a nekdy v lete jsme  z kamosem take zadali o ten prislib . Prisli jsme do banky  a ze chceme nejakej ten devizovy prislib  nebo jak se to jmenovalo . No koukali na nas, jako by jsme spadli z mesice a nebo ze oni neveri  vlastnim usim co to po nich chceme . Tak jsme urychlene vypadli a jeste koukali jestli za name nekdo neutika a nechce nas zavrit ,vzdyt jsme se prave priznali ,ze chceme spachat trestny cin nedovoleneho opusteni republiky . I kdyz na druhou stranu je mozne ,ze to bylo uz uvolnenejsi ,vzdyt to tu sama popisujete . ja bych teda utekl tak nebo tak ,meli jsme nekolik variant uteku ,ale uz jsme to nelegalne  nestihli ,prisel listopad a na hranici uz nas nikdo nehlidal . Na vojne sem jeden cas cca 2 mesice pracoval na Sumave v okoli Dobre vody na kurovcove kampani . Makali jsme za signalni stenou v hranisnim pasmu ,jenze nas hlidala ozbrojena straz pohranicniku  a navic u kazde skupiny jeden dustojnik od nas z kasaren ze skorpionem naladovany ostryma ,haha prej na nasi ochranu pred  Bundesgrenzschutz ( ochrana hranic Spolkove Republiky Nemecko ) . Za tu dobu jsem to tam celkem poznal ,takze to byl plan A. Plan B byl pres Polsko trajektem nebo nejakou lodi do Svedska ,Norska Finska . Plan C klasicka cesta pres Jugoslavii do Italie . No ale budoucnost rozhodla jinak .

0 0
možnosti

J45a80r53a 20R33a79n51k

16. 11. 2014 20:40

R^Moc hezky napsane, Lenko. Mam foto z minuleho roku se stejnym pozadim, cestuji take timto zpusobem. Jako Anicka - od 68.!!

0 0
možnosti
  • Počet článků 710
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1099x
Píšu, protože mě to baví a chci se podělit. https://www.facebook.com/sekacdamsky?fref=ts https://www.facebook.com/lenka.hoffmannova.pr

https://www.facebook.com/lenka.hoffmannova.veganka.a.zdravi