Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Co dělá Putin dobře a západ nedělá vůbec

The Wall Street Journal otiskl zajímavý článek o Maďarsku, zemi bývalého sovětského bloku, která po zhroucení Sovětského svazu vstoupila do NATO a nyní se přiklání k Putinovu Rusku.

Jak uvádí článek, je to další případ odpadlictví od protisovětské koalice z období studené války a další diplomatické vítězství pro Putina.
 
Ale co je důležité, je nasnadě otázka, čím to je způsobeno, že Západ zažívá tento dlouhý a pomalý, přesto neúprosný rozvrat - a co dělá Putin, že tomu tak je.
 
zde je to, co dělá Putin správně a co Západ - ne, že dělá špatně - ale nedělá vůbec: Za prvé poskytuje svým lidem vše přesahující smysl a účel skrze oficiální náboženství, tedy křesťanství, zatímco Západ si myslí, že kulturní soudržnost může fungovat skrze nesmyslné světské liberální abstrakce. 
 
Putin ví, že západní vůdci si vůbec neuvědomují, že každá kultura aby fungovala, potřebuje mít ve svém srdci náboženství. Komunismus padl kvůli nedostatku skutečného náboženství a Západ nyní selhává, protože opustil to, které dříve vyznával. 
 
A paradoxně, to, co měl Západ, je právě to, co má nyní Putin, tedy křesťanství.
 
Naposledy jsem navštívila Rusko v roce 1985, ale lidé, kteří nedávno Rusko navštívili, říkají, že všechny symboly starého sovětského režimu zmizely - všechny, kromě těch z betonu. A ty pravděpodobně už nemají pro Rusy žádný význam. Na jejich místě jsou křesťanské symboly, především ikony. Ve skutečnosti jsou ikony v Putinově Rusku všude. Putin - chytře nebo moudře, v závislosti na vašem pohledu na něj - přišel na to, že marxismus sloužil po určitou dobu jako de facto náboženství starého sovětského režimu. Ale po selhání marxismu lidé potřebovali nové náboženství -  v případě Ruska se jim stalo to náboženství staré.
 
Staré carské Rusko je zpět a nečekaně s větší silou společně s náboženským systémem, který ho udržoval - Ruskou pravoslavnou církví. Ode dneška, ikony.
 
U těchto ruských politických vůdců je to jednoznačné. Ve skutečnosti ruští vůdci nyní říkají, co je nyní prakticky nemožné říci například o USA: Rusko, prohlašují, je křesťanským národem. Ruští lídři to nyní  výslovně a otevřeně prosazují.
 
Zatímco liberálové v USA tlačí na omezení svobody projevu a omezení náboženské svobody v rámci postupujícího sekulárního zákona šaríja, Rusové vyhlašují politickou svobodu a učí křesťanství na školách. 

Zatímco v současnosti liberálové v Evropě a ve Spojených státech nezatížení  morálním omezením západního náboženství podporují nejabsurdnější a radikální části genderové teorie a rasové politiky, Rusové propagují tradiční hodnoty. 

Samozřejmě můžeme si být vědomi negativní reakce na toto. Ano, západní liberálové mluví o svobodě, ale podívejme se na zkrácenou životnost těch, kteří otevřeně vzdorují Putinovi. To je legitimní tvrzení. A říkají, Putin si může vykládat o křesťanství co chce, ale co pronásledování náboženských menšin v Rusku? Další tvrzení.
 
Můžeme potvrdit všechna tvrzení pochybovačů a nadále mluvit o tom, že Rusko otevřeně vzdoruje liberálnímu sekulárnímu Západu, jedné z výhod, o které Západ vždy tvrdil, že má nad Rusy: že Západ měl kulturu zasvěcenou náboženským hodnotám, zatímco Rusko bylo ateistické.
 
Role se nyní obrátily, západní lídři zjevně plni naděje o islámu, který vyznávají a vyznávali jejich noví přistěhovalci, kteří jsou v nejlepším případě rozpolcení a v nejhorším případě nepřátelští k tradičnímu křesťanství, čím dál víc ničí hodnoty, které s ním souvisí. Na Západě byly znesvěceny tradiční oltáře a stejně jako v Brave New World (Hrdý nový svět) Aldouse Huxleyho, ti nahoře vykopli kříž a zanechali z něj pouze "T" - symbol pro "Technologie".
 
Technologie a ekonomické bohatství, které představuje "T", je novým náboženstvím Západu. Ale to neuspokojuje duši Západu. Západ poskytuje svým lidem věci, pro které mohou žít, ale Putin dává svým lidem věci, pro které dokážou zemřít

Autor: Lenka Hoffmannová | středa 15.8.2018 19:31 | karma článku: 42,79 | přečteno: 4310x
  • Další články autora

Lenka Hoffmannová

Záchrana mláděte hrdličky

Léta vyváděly na bezu v sousední zahradě svá mláďata hrdličky. V zahradě je pes, který na ně nahoru nemůže, a tak byly chráněny před nebezpečím z mé a zahrady dalších sousedů v podobě akčních koček. Moje kočka je poměrně klidná.

28.5.2019 v 13:38 | Karma: 13,86 | Přečteno: 878x | Diskuse| Fotoblogy

Lenka Hoffmannová

Nemáme na sledování politiky čas

Evropské volby za námi, na Šumpersku ANO téměř 25 %, pak se umístilo SPD se 14 % a teprve se 13% Piráti. Je to ovšem pro Piráty úspěch, protože v Šumperku se nedostali v komunálkách do zastupitelstva.

27.5.2019 v 11:38 | Karma: 16,83 | Přečteno: 525x | Diskuse| Politika

Lenka Hoffmannová

Předvolební klání po Polsku - drželi jí při projevu kipu nad hlavou

Mám polské předky i zkušenost soužití s našimi polskými občany na Ostravsku. Také moc dobře vím, jak krutá a složitá je polská historie, což ovšem neomlouvá tamní excesy proti Židům a časté projevy antisemitismu.

22.5.2019 v 13:18 | Karma: 16,16 | Přečteno: 426x | Diskuse| Politika

Lenka Hoffmannová

Festival OPEN HOUSE Praha - parník Vyšehrad (fotoblog)

Již jubilejní 5.ročník festivalu OPEN HOUSE v Praze umožnil desetitisícům návštěvníků si prohlédnout objekty, které jinak nejsou veřejnosti přístupné. O víkendu 18. a 19. května bylo možno navštívit přes 80 míst.

20.5.2019 v 13:33 | Karma: 8,92 | Přečteno: 183x | Diskuse| Kultura

Lenka Hoffmannová

Vzpomeňme na těžce zkoušený Izrael při sledování finále Eurovize

Tak takto vypadá pole, které se ještě včera bělelo ke žni. Pole, o které se Izraelci starali pět měsíců, shořelo během pěti minut! Ptáte se proč? Protože z Pásma Gaza, které je odtud vzdáleno pouhé 3 až 4 kilometry, přiletěl balon

17.5.2019 v 11:52 | Karma: 31,18 | Přečteno: 730x | Diskuse| Cestování
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Ruský zbrojní průmysl vzkvétá. Díky čínské pomoci výroba dramaticky roste

4. května 2024

Premium Přes citelné západní sankce ruský zbrojní průmysl vzkvétá. Tamní produkce zbraní se dramaticky...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Budoucnost válčení? Stíhačka řízená AI obstála v „boji“, vezla i šéfa letectva

3. května 2024  21:23

Americký šéf letectva Frank Kendall se poprvé proletěl experimentální stíhačkou F-16, kterou místo...

Hamás má týden na příměří, jinak Izrael vtrhne do Rafáhu, spekuluje Egypt

3. května 2024  19:28,  aktualizováno  21:13

Izrael dal palestinskému radikálnímu hnutí Hamás týden na to, aby přijal dohodu o příměří a...

  • Počet článků 710
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1099x
Píšu, protože mě to baví a chci se podělit. https://www.facebook.com/sekacdamsky?fref=ts https://www.facebook.com/lenka.hoffmannova.pr

https://www.facebook.com/lenka.hoffmannova.veganka.a.zdravi