Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LH

Něco z toho je i v Protokolech...

0 0
možnosti
JP

Mesiáš přišel a nejen Židé, ale všichni křesťané i většina lidstva ví o Ježíši Kristu, který odpovídá všem uvedeným požadavkům tohoto článku paní blogerky Hoffmannové. Je historicky doložen nejen za jeho života po narození, ale také po vzkříšení z mrtvých. Jeho slova jsou dodnes potvrzována zázraky i mučednictvím mnohých lidí – jeho učedníků.

Jenže víte jak s tímto svědectvím nakládají lidé a dokonce i mnozí křesťané? Zpochybňují tato svědectví a vytvářejí si nějakého mystického Ježíše, takového jaký tady nikdy nebyl, který vyhovuje jejich touhám. Při takovémto zpochybňování chybí poctivá úvaha i vyznání, do kterého spadá také můj život: „Pane a jediný pravý Stvořiteli, Tvůj Mesiáš je pro nás nepřijatelný. Jeho nauka, jak ji předkládá Nový zákon a posvátná tradice Katolické církve, to jsou tvrdá slova.“

Toto známé poselství, vede mnohé křesťany k vytváření mírnějšího Mesiáše, Židé očekávají pravověrnějšího, nevěřící si nalhávají, že si mohou žít jak je napadne.

Mě tento Spravedlivý a Milosrdný Pán provází životem. Doufám v jeho pomoc i když se svými skutky jej dodnes někdy přidávám k nevěřícím. I kdybych snad nedošel do nebe a byl zavržen, vím, že Jeho království je pravou svobodou a naplněním lidského života.

1 0
možnosti
JP

Co by nejen Židé měli vědět o Mesiáši? Že již přišel a všechno učinil nové. Že nás vykoupil svou smrtí a zmrtvýchvstáním. Že vysvětlil svým učedníkům závaznost každého písma Zákona. Že přijde znovu ve slávě.

Mesiáš hovoří ke svým učedníkům takto (Jan 15:15): "Přáteli jsem vás nazval, neboť jsem vám oznámil všechno, co jsem slyšel od svého Otce."

1 0
možnosti
Foto

Očekáváni příchodu mesiáše přináší riziko, které může být fatální.... Takovou doktrinu totiž lze velmi snadno zneužít (ostatně proto byla nejspíš i vytvořena, aby byla využita, jenomže ne kýmkoliv, ale to se dá těžko ohlídat).

0 0
možnosti
RS

Milá sestro, jako děti Adamovy, jsme všichni bratři a sestry.

Napsala jste to moc krásně, nelze než souhlasit. Jen několik upřesňujících poznámek. Adam byl stvořen jako "velmi dobrý" a tím pádem jsme všichni jeho děti - potomci. Adam se odvrátil od Boha - Otce Adama a začal naslouchat hadovi. Uvěřil hadovi, že aby se Bohu zalíbil, musí sám dokázat rozhodovat co je a co není dobré. Tím se určitě bohu zalíbí a dokáže mu svou hodnost být považován za Boží dítě. Prostě řečeno, uvěřil hadovi, že není Boží dítě a že mu svými skutky musí dokázat svou adopci. To je pravá příčina bídy nejen dnešního světa.

Dobře jste napsala, že každou dobrou myšlenkou měníme svět k lepšímu, ale první z těchto myšlenek je ta, že jsme Boží děti a nemusíme mu to dokazovat. Stejně jako vaše děti nemusí vám dokazovat, že jsou vaše děti a nikdy jimi nepřestanou být.

Jen tak upřímně pokračujte dál a spatříte Mesiáše ve svém srdci brzy.

1 0
možnosti
LH

Pane Siemko, děkuji vám za hodnocení i nové informace, které jsem ještě nevěděla.

0 0
možnosti
LH

Mám jen já dojem, že si tady někteří diskutující vylévají vzájemnou nenávist a nevraživost. Podle mě je většina příspěvků podobná projevům našich politiků, kteří mluví a mluví nejméně druhou kosmickou rychlostí a nakonec člověk zjistí, že to bylo o ničem...

2 0
možnosti
OP

Žijete snad ve skleníku? Označit za nenávist příspěvek, ve kterém má autor jiný názor, je nepochopení diskuse, Diskusi nemusíte otevírat, pokud vás drtí :-)

0 2
možnosti
VD

Svět bude dokonalý

Už nebudou žádné nemoci nebo smrt

Život bude radostný a snadný

To všechno jako myslíte vážně a tomu věříte? Tak jo. Přeji Vám hodně úspěchů. Já zůstanu raději střízlivý...

0 0
možnosti
LH

Překvapuje mě, že jediný diskutující bloger jsem tady já...

2 0
možnosti
Foto

Máte špatné informace. Bloguje i paní Pavlíková a já jsem také blogerem

0 0
možnosti
FL

To se týká jenom věřících ne? Tedy "židé" s malým ž.

0 0
možnosti
LH

Zajímavá otázka, myslím, že vědět může i ne-Žid, že. :-)

2 0
možnosti
OP

Jo, jo, mnohá náboženství jsou postavena na tom, že někdo něco udělá za nás a my se z toho budeme mít dobře. Dodržujte pár dogmatických pravidel, moc nepřemýšlejte, válčete, protože to patří k vašemu věku a umřete. Až jednou přijde Mesiáš a ti, co zrovna budou jeho vrstevníci, se najednou stanou mírumilovní a budou žít v ráji :-)

1 4
možnosti
  • Počet článků 710
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1099x
Píšu, protože mě to baví a chci se podělit. https://www.facebook.com/sekacdamsky?fref=ts https://www.facebook.com/lenka.hoffmannova.pr

https://www.facebook.com/lenka.hoffmannova.veganka.a.zdravi