Bude průvod, nebo ticho, jako obvykle, když se snaží zabít Židy

Další teroristický útok dnes ráno v Jeruzalémě. Terorista v autě narazil vysokou rychlostí do lidí u základny Pohraniční policie a zranil pět policistek. Terorista byl poté postřelen a nachází se v kritickém stavu.

 

Zde se odehrál teroristický útok

Útočníkem byl Palestinec z Východního Jeruzaléma. Po útoku narazil do tramvajové zastávky, zřejmě poté, co na něj byla zahájena střelba.

Mladé policistky jsou všechny ve stabilizovaném stavu. Při nárazu do zastávky byl také lehce zraněn asi padesátiletý civilista na kole. Jedna policistka utrpěla šok.

Izraelská soukromá záchranná služba David Magen Adom byla okamžitě na místě a ošetřila zraněné a dopravila je do nemocnice.

Na tomto místě se odehrál 5. listopadu loňského roku také teroristický útok, kdy Palestinec najel na tramvajovou zastávku a usmrtil jednu pohraniční policistku a zranil 13 lidí. V loňském roce se na tomto území odehrálo nejméně 5 teroristických útoků.

Dnes provedl útok Palestinec Udaayi Salayma z vesnice Ras al-Amud. Na těle útočníka byl rovněž nalezen velký sekáček na maso, který jistě zamýšlel použít poté, co rozbil auto a dal se na útěk.

Primátor Jeruzaléma Nir Barkat prohlásil: "Nenecháme si teroristickými útoky narušit každodenní život a budeme pokračovat v boji nekompromisně. Chci pochválit bezpečnostní složky, městskou policii, policii a bdělé občany, kteří rychle zasáhli a zabránili dalším zraněním."

"Naše odpověď na teror je pokračovat v našem každodenním životě a také ve všech plánovaných oslavách svátku Purim. Budou zesílena bezpečnostní opatření. Bude se rovněž konat hlavní oslava na náměstí Safra, na uzavřeném a bezpečném místě. Zvu všechny obyvatele Izraele, aby se připojili k oslavám Purimu v Jeruzalémě a přišli nás tak posílit."

Poslední útok v Jeruzalémě se stal 22. února, kdy ultraortodoxní muž byl pobodán arabským tynejdžrem. Toto se odehrálo na náměstí Sabra v Jeruzalémě a primátor Nir Barkat tehdy vyběhl z auta a s dalšími spolupracovníky teroristu zpacifikoval.

Co na tyto útoky říkají světoví politici a veřejnost?

Autor: Lenka Hoffmannová | pátek 6.3.2015 13:57 | karma článku: 25,36 | přečteno: 610x