Britští Židé žijící v Izraeli nabízí rady Williamovi před jeho návštěvou Svaté země

Zde jsou základní tipy od oslovených Izraelců pro prince Williama, vévodu z Cambridge, který jako první člen britské královské rodiny v historii přijede do Izraele 25. června. "Hlavně ať si přiveze své vlastní čajové pytlíky..."

Nenoste oblek a kravatu, vyhýbejte se pikantnímu jídlu a přivezte si své vlastní čajové pytlíky," radí britští Izraelci princi Williamovi, vévodovi z Cambridgeu, před jeho návštěvou. 

Kensingtonský palác oznámil, že vévoda pojede do Jaffy, aby sledoval fotbalový zápas mezi dětmi a týnejdžry, kteří spolupracují ve dvou organizacích zaměřených na společném soužití Arabů a Židů: Equalizer a Peres Center for Peace.Bude také hovořit s mládeží, která se podílí na projektech v Peres Center.
"Nepolitická povaha role Jeho královské výsosti - jak je to běžné u všech královských návštěv v zámoří  - dovoluje, aby se lidem v tomto regionu dostalo pozornosti médií: jejich kultuře, jejich mladým lidem, jejich touhám a ambicím, a jejich zkušenostem," čteme vprohlášení z paláce
"Cílem vévody bude setkat se s co největším počtem lidí z různých společenských vrstev - a využít pozornosti, které jeho návštěva přinese, aby upozornili na své naděje do budoucna."
Prince William se chystá setkat s místními politickými a náboženskými vůdci v Jordánsku, Izraeli a na území palestinské samosprávy mezi 24. až 28. červnem. Bude přijat v oficiální rezidenci izraelského prezidenta a také předsedy vlády.
"Během návštěvy se vévoda setká s mladými podnikateli, prohlédne si pulzující technologické a mediální odvětví, bude svědkem historické kultury zachované a prezentované pro 21. století. Vévoda se také setká s lidmi z nejrůznějších prostředí - včetně uprchlíků - se zvláštním zaměřením na mladélidi" ve všech třech oblastech, které navštíví.

Palác vydal pouze část itineráře pro Izrael:Návštěvu Yad Vashem v Jeruzalémě bude doprovázet britský vrchní rabín Ephraim Mirvis." Jeho královská výsost si krátce prohlédne muzeum předtím, než se setká s přeživšími holokaust a z Kindertransportu, kteří s ním budou sdílet své osobní zkušenosti".
Ačkoli vévoda přespí v Jeruzalémě v historickém hotelu King David před odletem 28. června, bude v Tel Avivu na několika akcích včetně recepce pořádané britským velvyslancem v Izraeli Davidem Quarreym.
V muzeu Beit Ha'ir v nově zrekonstruované Staré radnici v Tel Avivu se představí princi čtyři start upy. Následovat bude recepce, kde se setká s mladými , kteří se angažují v mládežnických aktivitách, sociálních službách a ochraně životního prostředí.

Prince William také promluví na recepci v rezidenci britského generálního konzula v Jeruzalémě a navštíví Olivovou horu, aby krátce poznal historii a polohu Starého Města v Jeruzalémě, a aby vzdal čest u hrobu své prababičky, princezny Alice.
"Vévoda se velmi těší na budování skutečného a trvalého vztahu s lidmi v regionu," oznámil Kensingtonský palác.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lenka Hoffmannová | středa 20.6.2018 17:05 | karma článku: 12,13 | přečteno: 410x