Aby se vlk nažral...

"Heydricha taky zavraždili na obsazeném území a byl to otec 4 dětí." Tuto větu napsal někdo pod jménem Marek Koleba v diskuzi pod mým článkem s názvem: Osadník, otec pěti dětí, zavražděn Palestincem.

Poé, co koncem minulého roku byla situace v diskuzích již katastrofální a diskutéři pod nicky si dovolovali stále hrubější a urážlivější komentáře a blogeři neotevírali diskuze pod svými články, se konečně administrátoři blogů na iDNES odhodlali k tomu, co již bylo delší dobu deklarováno. Diskutéři musí diskutovat pod "skutečným jménem" a blogeři získali právo mazat dle jejich názoru nevhodné příspěvky v diskuzích pod jejich blogy.

Blogeři se uklidnili a opět začali otevírat diskuze, avšak ouha. Takové to šikanování, kdy více diskutérů pod jedním článkem ovládne diskuzi a v mezích zákona šikanují blogera nepřestalo. Zpočátku jen nahodí neutrální udičku a když se bloger chytí, rozjíždí se opět známá situace, do které se už slušní a věcní diskutéři nezapojí.

Odstraňování nevhodných příspěvků má také, jak jinak, malý háček. Pokud otevřeme diskuzi, příspěvek se již neobjeví. Místo něj se objeví následující text:

"Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí."

Avšak opět ouha, smazaný příspěvek je v plném znění zachován na stránce pod článkem, takže pokud příspěvek není dlouhý, každý si jej může přečíst v plném znění pod článkem, přestože po rozkliknutí se dočteme, že příspěvek byl jako nevhodný odstraněn autorem.  Je potřeba, aby přibyly pod článkem další diskusní příspěvky, aby smazaný příspěvek zmizel.

Jak to tedy je, byl příspěvek smazán? Dle mého nebyl, nebo se mýlím? Jak se říká: Vlk se nažral a koza zůstala celá. Myslím si, že výše uvedený "nevhodný" příspěvek diskutéra a jeho zachování pod článkem administrátory hraničí s podporou antisemitismu.

Autor: Lenka Hoffmannová | středa 1.5.2013 8:44 | karma článku: 8,72 | přečteno: 583x