Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A

aaaaaaaaaaa

6. 12. 2010 13:06
naprostý souhlas

Bravo! R^ článek přesně vystihl můj názor na věc

0 0
možnosti
DH

čarovná rybí kostička

6. 12. 2010 6:55
Panu Cihlářovi

Mohl byste mi, prosím, zodpovědět dotaz, který níže tůstal bez vaší odpovědi?

Co je to rozvodový průmysl? Vlastník akcií je ten, kdo chod věcí ovládá a ekonomiku podniků řídí. Takže čekám, že mi sdělíte, jakýže tajemný Deux et machina tady iniciuje rozvody manželství a nabádá partnery k neplacení výživného, tak aby muselo být soudně vymáháno a on měl z toho následně prospěch.

Předpokládám, že vám spory o děti rovněž nesmrdí, protože se momentálně soudíte o svěření dítěte do vlastní péče, namísto střídavé péče, v jejímž režimu jsou momentálně  vaše vztaky k dítěti.

0 0
možnosti
DH

čarovná rybí kostička

6. 12. 2010 7:32
Re: Panu Cihlářovi

K tomu dodávám: pro mne jste se stal, pane Cihláři naprosto nevěrohodným. A myslím, že tátům děláte medvědí službu. Proč nevěrohodným: 1) Máte dítě ve střídavé péči - usilujete o svěření do výlučné. Jste neúspěšný podnikatel - nehledáte si práci. Chcete alimenty od bývalky? - tak to vypadá. 2) Nemáte nic společného s Fialou K 213 - jak tvrdíte(obskurní sdružení které ukradlo název) a jste na jejich videích od soudu a necháváte se interwievovat. Chudý - myslím, že záměrně - pán jezdí z Brna do Kolína k trestním kauzám.;-D Protiřečíte si tak často, až si člověk říká: Že ho huba nebolí.

Naštěstí nejste reprezentativní vzorek MUŽÚ. Je jich pořád dost.Rv

0 0
možnosti
PZ

Psí zadek

5. 12. 2010 22:35
Neznám statistické údaje

ale ve všech případech nedávno rozvedených párů s malými dětmi v mém okolí nařídil soud střídavou péči. Jedna kamarádka je dokonce v situaci, že jelikož má vyšší příjmy než bývalý manžel, platí v rámci nařízené střídavé péče bývalému muži alimenty. Opravdu nevím, jaká jsou celková čísla, nicméně podle situace v mém okolí soudím, že se za poslední léta leccos výrazně změnilo.

Určitě souhlasím s tím, že muž má mít ve vztahu ke svým dětem stejná práva jako žena a nemá být ve vztahu k dětem diskriminován. Souhlasím s tím i přesto, že ačkoli jsem svého otce vídala jen jednou za čtrnáct dní, jeho vliv coby architekta mé duše byl natolik silný, že mám postaráno o doživotní kompexy a psychické problémy.

0 0
možnosti
AH

Aleš Hodina

5. 12. 2010 22:39
Re: Neznám statistické údaje

Prosím vás, z jakého jste okresu, že tam soud vždy nařizuje střídavou péči? Bohužel o takovém nevím, ale pokud existuje, stálo by za to jej prezentovat jako vzorový příklad. Protože v celé republice to pořád vypadá tak, jak je popisováno v článku.

Jinak to, že kamarádka "dokonce" platí bývalému alimenty, není přece nic, nad čím bychom se měli pozastavovat, pokud má vyšší příjmy.

0 0
možnosti
IB

isabell

5. 12. 2010 22:18
...

Je dokázáno, že muži rozbíjejí rodiny častěji, ale holt se jim nechce řešit právní věci a tak "papírování" zůstává na ženách...

Takže nemanipulujte fakty milý pane, to, že někdo požádá o rozvod, ještě neznamená, že je to současně on, kdo rozbil rodinu :-/

0 0
možnosti
CČRI0

Chmur Čarovné rybí Ifči 007

5. 12. 2010 22:24
Re: ...

Aha, takže když někdo vystřelí na druhého, může za to ten druhý, protože na sebe mířili oba? A čím že je to dokázáno, že muži rozbíjejí rodiny častěji? Zdroj?

0 0
možnosti
S

SangInnocent

5. 12. 2010 22:03
..

Za prvé: neznám statistiky, ale jestli ženy podávají žádost o rozvod častěji než muži, tak to snad neznamená, že častěji rozbíjejí manželství. Pokud mě někdo podvede, zradí, bije, okrádá nebo cokoliv, tak je důvodem rozvodu on, ne já. Já to jen logicky ukončím, odpovědnost nemám. Ale to je jen mimo. Souhlasím, že by soudy měly jednotlivé případy lépe prošetřovat a dávat stejně šance i otcům. Pokud ale například byla s dítětem žena na mateřské tři roky, pak rozvod, tak těžko by mohlo mít dítě blíž k otci. Záleží na situaci.

0 0
možnosti
AH

Aleš Hodina

5. 12. 2010 22:10
Re: ..

"Já to jen logicky ukončím, odpovědnost nemám" - ale máte. Vůči dětem. I když problém způsobí ten druhý, můžete se k němu postavit čelem, nebo zády. I nevěra se dá překonat, natož nějaké běžné nesoulady. Má to své hranice, samozřejmě, ale někdo je má hodně nízko.

A pro další vývoj dítěte není až tak podstatné, kdo s ním byl na mateřské, ale kdo s ním bude dalších x let.

0 0
možnosti
A

akki

5. 12. 2010 21:54
Z několika případů

dělat všeobecné pravidlo je nesmysl. Ať z jedné nebo z druhé strany. Proto článku nedávám karmu. Vše je o lidech a jejich vztahu k dětem. Když se nemohou dohodnout, ventilují to přes pseudolásku k dětem. Fuj.Rv

0 0
možnosti
PS

a-b-c-d

5. 12. 2010 22:01
Re: Z několika případů

od toho, když se nemohou dva lidi dohodnout, máme přece soudy, ne?

jenže když ty soudy soudí nesoudně, není to už problém jen těch dvou "fuj" lidí...

0 0
možnosti
HN

Hanka Novotná

5. 12. 2010 21:52
V soukolí systému?!

Ach jo, že já sem lezla...takové těžké téma na noc....:-/;-(

0 0
možnosti
MC

Asdarel

5. 12. 2010 21:37
...

Už se sem slétly... ;-D

0 0
možnosti
O

ocko27

5. 12. 2010 21:08
pardon

trošku scestné a pritiahnuté za vlasy, nechcem sa Vás dotknúť, ale moja osobná skúsenosť je asi taká, že po rozvode sa otecko nezaujímal vobec asi tak cca. 7 rokov? začal sa zaujímať , až vtedy ked som si dovolila požiadať na 13 ročného syna vyššie výživné, ako 800 kč mesačne - potom si zrazu spomenul a u súdu sa oháňal drístami jak  mu zakazujem styk s deckom - ubožiak. Jeho hlavný argument bol, že také decko nič nepotrebuje a ja potrebujem  okradnút jeho, aby som s imohla užívať. Čo k tomu dodať: Asi len to, že chvalabohu  sudca u okresného aj krajského súdu / kde sa ten diskriminovaný chudák dovolával spravodlivosti proti výške alimentov/ mali zdravý rozum aj úsudok.. K vašemu článku ešte tolko, ono občas by bolo fajn sa opýtať aj detí čo by radi, to by niektorý tzv. ,,oteckovia,, boli asi velmi nemilo prekvapený....

0 0
možnosti
AH

Aleš Hodina

5. 12. 2010 21:30
Re: pardon

Jsou i takoví otcové. Neházejte je všechny do jednoho pytle, jako ani já nehážu všechny matky.

0 0
možnosti
DH

čarovná rybí kostička

5. 12. 2010 20:55
Z vaše šovinistického tažení

a interpretace rozvodových statistik amorálnost čiší. S lehkostí demagoga vynášíte (jako ostatně příznivci K 213) soudy a vlastní nepodložené interpretace a nalézáte snadná řešení: "Položme si otázku: Proč vlastně některé ženy rozbíjejí rodinu s daleko větší lehkostí než muži? Odpověď je nasnadě. V 90 % případů jsou děti po rozvodu stále svěřovány do výchovy pouze jednoho rodiče – matky....."

Jak si osobujete označovat za rozbíječe rodin ženy? To, že jedna z osob odchází z manželství - ať muž či žena, vás opravňuje daného/danou takto označit? Myslíte, že ženy touží po rozbořených rodinách a touží děti vychovávat samy?

Vy jste snad, člověče, ani neměl mámu. Vy musíte být ze zkumavky. Nebo že by naopak Mamánek, jedináček?

0 0
možnosti
AH

Aleš Hodina

5. 12. 2010 20:58
Re: Z vaše šovinistického tažení

Ano, některé ženy touží vychovávat děti samy a nedělit se o ně s jejich otcem. Ženy s podobným uvažováním, jaké máte vy. To je jediné, co k vašim nenávistným anonymním příspěvkům řeknu.

0 0
možnosti