Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
W

www.stridavka.cz

22. 12. 2010 11:04
Střídavá péče dětem nevadí

"Děti jsou na střídavou péči připraveny. Nepředstavuje pro ně žádný problém. Problémem je střídavá péče pouze pro některé nezralé rodiče, kteří se snaží druhého rodiče z výchovy svých dětí vyřadit."

http://www.stridavka.cz/stridava-pece-detem-nevadi.html

0 0
možnosti
DH

čarovná rybí kostička

22. 12. 2010 11:08
Re: Střídavá péče dětem nevadí

A kdo a jak děti na střídavou péči připravuje? A necitujte, prosím, neustále sám sebe.

0 0
možnosti
ML

JUDr. Lawyer

22. 12. 2010 9:06
Opět zajímavá diskuze

Pokud mohu mluvit jen za sebe - mám v téměř střídavé péči syna od jeho 8 měsíců, starám se prodloužený víkend, ex ho má v týdnu. Vzhledem k tomu, že jsme si péči o syna prakticky dělili rovným dílem už za situace kdy jsme byli spolu, nebyl absolutně žádný problém v tom, abych se o syna staral poté sám. Kojený již nebyl. A nyní nechť čtou pozorně všichni: můj syn nepřítomnost mámy prakticky nezaznamenává, má neustále kolem sebe lidi co ho mají rádi, hraje si, blbne, mazlí se. "Kočování" snáší zcela v poklidu, tu hodinu a půl v autě většinou prospí. A teď největší gól - než si zvyknul na přesuny, tak při předávkách občas bulel - když se vracel k mámě. Nějak se mu od táty nechtělo. Takže, když to jde u nás, jsem přesvědčen že by to šlo i ve spoustě dalších rodin. Já uvádím naprosto pravdivý příklad z praxe, protistřídavkový zabedněnci se ohání nesmyslnou teorií o tom, že dítě musí být do určitého věku jen s matkou a lpí na svém jediném pokojíčku. Není to zkrátka pravda.

0 0
možnosti
IX

IfčaX

22. 12. 2010 10:07
Re: Opět zajímavá diskuze

Vidíte, tohle - bude-li to fungovat dál - je, myslím, opravdu fajn uspořádání. Jednak mi tak mezi řádky vyznívá, že jste neměli nějak zásadní problémy s dohodou, takže snad ani nehrozí to, že by dítko pendlovalo mezi prostředím, kde je tatínek, co nesnáší maminku (a i když to třeba explicitně děcku neříká, ve vzduchu to visí) a pak zase bylo u maminky, co nemůže cítit tatínka.

Navíc většina rodin má jiný víkendový režim, než během týdne, často i jezdí mimo domov, takže tohle střídání do něj celkem pohodově zapadne. Lépe, než aby dítě mělo pořád na paměti, je-li sudé pondělí a ono jde ze školy na tramvaj na jeden směr nebo liché pondělí, kdy jede pro změnu autobusem směrem opačným.

Nezpochybňuji, že střídání leckde může fungovat a může to být dokonce i ideální variantou. Ale leckde taky ne - rozhodně odmítám, že je to nejlepší řešení vždy a za všech okolností.

0 0
možnosti
DH

čarovná rybí kostička

21. 12. 2010 18:47
A zde ještě jeden odkaz pro pány bojovníky. I když to s nimi

http://www.rodina.cz/scripts/detail.asp?id=7591

0 0
možnosti
CČRI0

Chmur Čarovné rybí Ifči 007

21. 12. 2010 18:50
Anonymka k anonymce sedá

Anonymní článek nějaké Karin L., plný citátů feministek... Děkuji, taková manipulace mě nezajímá.

0 0
možnosti
W

www.stridavka.cz

21. 12. 2010 18:40
Výlučná péče bere děti i matkám

http://www.stridavka.cz/vzkaz-pro-zeny-matky.html

0 0
možnosti
CČRI0

Chmur Čarovné rybí Ifči 007

21. 12. 2010 18:46
Re: Výlučná péče bere děti i matkám

Dobrý příklad.

0 0
možnosti
DH

čarovná rybí kostička

21. 12. 2010 18:24
Je váš překlad záměrně chybný?

„In divorce proceedings, moreover, the court must, in the absence of a claim, award custody of the child to one of the parents if joint custody is manifestly incompatible with the welfare of the child.“

"V rozvodovém řízení, krom toho, musí soud, vzhledem k neexistenci nároku, přiřknout péči o dítě jednomu z rodičů, pokud společné péče je zjevně v rozporu s péči o dítě."Poslech

Fonetický přepis

Poslech

Fonetický přepis

0 0
možnosti
DH

čarovná rybí kostička

21. 12. 2010 18:28
Re: Je váš překlad záměrně chybný?

Takže převedeno do lidštiny: Neexistuje nárok na to, aby dítě bylo svěřeno do péče jednomu z rodičů. Pokud je však společná péče v rozporu s prospěchem dítěte, MUSÍ soud přiřknout dítě do péče z jednoho rodičů. A jak jste si jistě všiml, nemluví se o střídavé, ale sdílené péči.

0 0
možnosti
Š

Šach.mat

21. 12. 2010 14:41
Zajímavá diskuze...

Je legrační sledovat, že zatímco odpůrci střídavky (lépe řečeno střídavky v podání zdejších blogerů, tj.vynucené) zde slušně a věcně argumentují,

tak příznivci střídavky se zmůžou jen na napadání oponentů, překrucování jejich slov a nepodložené spekulace ;-D;-).

0 0
možnosti
W

www.stridavka.cz

21. 12. 2010 14:46
Re: Zajímavá diskuze...

I váš lživý příspěvek svědčí o tom, že to je přesně naopak. Na napadání jsou tu jiné specialistky. :-)

0 0
možnosti
W

www.stridavka.cz

21. 12. 2010 10:22
Děti potřebují oba rodiče

Stížnost proti přetrvávající diskriminaci podle pohlaví v oblasti porozvodové péče o děti:

http://www.stridavka.cz/stiznost.php

0 0
možnosti
CČRI0

Chmur Čarovné rybí Ifči 007

21. 12. 2010 10:37
Re: Děti potřebují oba rodiče

Staněk se zalekl řevu feministek a soudkyň, které by přišly o korýtka. ;-D

0 0
možnosti
DH

čarovná rybí kostička

21. 12. 2010 7:09
Byla bych ráda, kdyby Hodina

uvedl citaci, na kterou byl dotazován.

A také aby uvedl odkaz na zdroje o tom, že je střídavá péče (nezaměňovat se sdílenou péčí) v zahraničí preferovaná a zcela běžná.

0 0
možnosti
PH

petrph

21. 12. 2010 8:26
Re: Byla bych ráda, kdyby Hodina

Plně souhlasím - samozřejmě že v zahraničí se preferuje sdílená péče.

Ftip zastánců střídavé péče je v tom že všechny cizí  zahraniční termíny sdílené péče překládají jako střídavou péči.

Čili, pokud by se uváděli zdroje o častějším užívání, tak skutečně ty státy, kde preferují, že se dítě musí na stanovenou dobu fyzicky přestěhovat ke druhému rodiči.

0 0
možnosti
PC

p_c

21. 12. 2010 6:34
Střídavá péče je řešením

Střídavá péče je řešením na tahanice a spory kolem dětí. JE určeno, kdo se bude o dítě kdy starat a Spory tím pádem pominou. Oba rodiče se pak snaží být lepším rodičem a rodičovstvím o dítě férově soutěží, pokud nepodlehnou uplácení. Pro děti není střídání postýlek problém, nekočuje, nestěhuje se, má prostě jen dva domovy. Potvrdilo to mnoho rodičů z praxe. Ty anonymní křiklounky níže v diskuzi, Ty o tom ze své praxe nevědí zhola nic.. Mají jen svoje odhady a dohady. Měly by si problém nastudovat, pokud se s ním nesetkaly na vlastní kůži, a přestat papouškovat, že dítě patří matce. To je velký nesmysl. Dítě nerozlišuje pohlaví, najde citovou oporu a vzor v člověku bez rozdílu pohlaví. Stějně v muži, jako ženě

0 0
možnosti
DH

čarovná rybí kostička

21. 12. 2010 6:54
Re: Střídavá péče je řešením

Najděte jediný příspěvek, Cihláři, ať už u vašich či Hodinových článků,  kde kdokoli řekl, že dítě PATŘÍ MATCE. Pokud nedoložíte, a to nedoložíte, protože ta VĚTA NEZAZNĚLA ani si to nikdo NEMYSLÍ, jste jen manipulativní LHÁŘ;-€

                      LHÁŘ;-€   LHÁŘ;-€ LHÁŘ;-€

0 0
možnosti
JM

jarmach62

20. 12. 2010 23:50
Nechte ty děti hlavně v klidu žít

Nechápu, že když už to dospělí tak pohnojej, že rozbijou dítěti rodinu a zázemí, že se aspoň nesnažej to pak dítěti co nejvíc ulehčit a jsou schopný se roky handrkovat a handrkovat. A je úplně fuk, kdo rozvod zavinil, většinou na tom mají podíl oba rodiče. A ať se tomu někomu líbí nebo ne, tak malý dítě patří k mámě (pokud je to normální ženská). Docela bych chtěla vědět, jestli se pan bojující střídavka tak hrdlil o "dítě přesně na polovic" i v době, kdy bylo potřeba k němu několikrát za noc vstávat apod. Zažila jsem v okolí rozvod, dost ošklivé tahanice o dítě od jeho deseti do dvanácti let. Ten kluk je tím poznamenanej, vlastní rodiče mu ukradli dva dlouhý roky z jeho dětství. Rv

0 0
možnosti
W

www.stridavka.cz

20. 12. 2010 23:58
Nechte dětem hlavně oba rodiče

Dokud se tu budou šířit pověry, že dítě patří mámě, bohužel bude nutné proti nim bojovat. Kdyby se ti rodiče nepřetahovali a dali střídavku, dítě mohlo být v pohodě. Prosazování výlučné péče vede k tahanicím o dítě.

0 0
možnosti