Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

jollyjokes

21. 12. 2010 0:10
To ne

Jediný efekt korupce je, že se rozvírají nůžky mezi majetkem úzké vrstvy zlodějů a majetkem obyvatel státu. Všechno ostatní je nesmysl.

Státní aparát bytní, překáží a krade. Jediná cesta, jak z toho ven, vede přes decentralizaci a omezení role státu na minimum.

0 0
možnosti
R

Rilian

20. 12. 2010 22:23
To jsem nějak nepochopil...

Je to míněno jako žert? Pokud to ale vezmeme vážně - především se srovnává nesrovnatelné. Velká Británie je především obětí přerozdělovací politiky Evropské unie - velmi na ní totiž doplatila. A Itálie - tam je nejen korupce, ale i nesmírně přebujelá a neefektivní státní správa. To je ale na příliš obsáhlý rozbor, než umožňuje 1000 znaků diskuze.

0 0
možnosti
K

kaktusak

20. 12. 2010 0:13
Tak to je jižní Itálie jistě daleko bohatší,

protože zejména tam bují korupce. A sever, tedy v poctivosti už takové napůl Německo, to je prostě samá bída.

0 0
možnosti
PK

repanak

19. 12. 2010 22:11
Úloha státu a požadavky na jeho činnost

a výsledky jsou diametrálně odlišné od soukromého sektoru - tak nějak srovnávat Google a Microsoft se státem je mimo mísu. Korupci nelze vymýtit, jen omezit a jedno dvě zázračná opatření neexistují. Je to mix prevence a postihů, včetně slídění novinářů. Jeden minipříklad - kolega ze SRN se mi při návštěvě ptal, kolik jsme připláceli na rekonstrukci ulice v centru okresního města, kde bylo sídlo firmy. Neuměl pochopit, že nic, že všechno platilo město - u nich (Vestfálsko) na takové rekonstrukci se finančně podílejí a hlídají a ječí proč to či ono stojí tolik.

0 0
možnosti
PK

repanak

19. 12. 2010 22:29
Re: Úloha státu a požadavky na jeho činnost

Je známo, že Anglie po ztrátě kolonií, ztrátě konkurenceschopnosti třeba v autoprůmyslu, potřeby likvidace těžebního průmyslu atd. atd. nebyla na tom dobře a také se vlivem migrace dost proměnila. Lpěla na tradicích, obrovská úloha odborů. Takže vypíchnout úlohu "korupce" považuji za zjednodušené. Pouze uvádím z druhé strany - případy, že když starosta v jižní Italii moc krad´, tak ho tvrdě ztrestala mafie. Takže i mafie z určitého pohledu dělala četníka "demokracie".

0 0
možnosti
MR

iluminat

19. 12. 2010 21:39
To je stara pravda, cim mene statu tim lepe

 a  pokud to nejde tak korupce je zlidstovani byrokratickeho simla.

0 0
možnosti
AH

Aleš Hodina

19. 12. 2010 21:36
Děkuji za komentáře

Pokud vás článek zaujal, věnujte prosím pozornost i dalším článkům, které se týkají vlivu státu v jiné oblasti - rodinné. A to s podobným dopadem...

0 0
možnosti

pilinazlenina

19. 12. 2010 21:08
velmi pěkně napsané

Ale radši bych volil minimalizaci státního aparátu, než bych jásal nad korupcí.

Jo a souhlas s názorem níže: v parlamentu bohužel nemáme žádné pravicové strany.

0 0
možnosti
PK

repanak

19. 12. 2010 21:20
Re: velmi pěkně napsané

Takovou "pravicovou" stranu, jakou si přejete, najdete jen v pohádkách, reálně nemůže už vzhledem k lidské podstatě existovat. I taková bavorská CSU by se Vám zdála málo pravicová, nemluvě o CDU. Zase se podařilo zblbnout část lidí, že kdyby existovala pravicová ale opravdu pravicová partaj ......

0 0
možnosti
PN

petacx

19. 12. 2010 20:28
Jaká korupce?!! Vy jste si to nahrál a to je ještě horší!!!

Jaká korupce?!! Vy jste si to nahrál a to je ještě horší!!!  8-o  R^

-

http://frantisekmatejka.blog.idnes.cz/c/168626/Jaka-korupce-Vy-jste-si-to-nahral-a-to-je-jeste-horsi.html

-

V V V

0 0
možnosti
V

VašekIV

19. 12. 2010 20:18
lidé se v některých věcech dost špatně orientují

Měl jsem několik zaměstnanců, kterí kradli jako straky. Když jsem jim na to přišel, nabídli mi, že se se mnou o ten lup podělí. nepochopili chudáci, o co jde. Že soukromník hospodaří se svými penězi a proto nemůže sám sebe okrádat. Jev nepochopitelný pro lidi vychované v duchu socialistickém, či komunistickém. Proto socialisti a komunisti nemohou pochopit, že ten kapitalista je už z principu hospodárnější, než státní a veřejný sektor.

0 0
možnosti
LC

jáša

19. 12. 2010 20:47
Re: lidé se v některých věcech dost špatně orientují

Mám za to ,že u nás proběhla privatizace většiny státnich podniků,to zn.předání do soukromého vlastnictví. A jak to dopadlo? Většina privatizovaných podniků byla vytunelována a rozkradena.Malokterý z nich se ještě vzchopil. Co ještě nebylo zprivatizováno čeká stejný osud. Takže nevěřím ve všemocnou moc privatizace . Věřím v pořadek, morálku, kázeň a v další, dneska málo známe lidské vlastnosti. 

0 0
možnosti
PN

petacx

19. 12. 2010 20:15
dobry clanek az na posledni vetu "pravicovi" kapri ...

neznam zadnou parlamentni pravicovou stranu 8-o 

o kterou by se melo jednat ???

samozrejme nemyslim stredove-socialisticke strany ktere se nazivaji pravicove 

Pravicova strana by napr musel provest radikalni reformy, nezadluzovat stat ... ... ...  ale zadnou takovou opravdu v parlamentu ZEL nevidim ;-€ 

0 0
možnosti