Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IDS

momo

24. 5. 2010 12:04
Plne souhlasim s clankem

Musim, nez souhlasit s clankem. Moje zena se chce po 9 letem manzelstvi z nehoz se narodili dvojcata - 2 roky a 3 dite - 5 mesicu rozvest, protoze jak mi oznamila ziju jen pro praci. Ze je vsechna ta moje prace zivi to uz asi nevidi. Protoze se stejne o dvojcata 99% sveho volneho casu staram (pro pripadne strouralky - stavam k nim i v noci, kdyz byly nemocne tak i treba 8X za noc a pak jsem sel na 10 hodin do prace) tak mi navrhla stridavou peci. Ohledne maleho jsme se dohodli, ze prejde do stridave pece az ve dvou letech (preci jenom ho nenakojim). Ted mi me tedy zajimalo jak se v tomto pripade bude pocitat vyzivne. Prozatim manzelka je logicky na materske, tj, nema zadny prijem. Muj prijem je takovy ze bych mel platit mesicni vyzivne pres 25 000 Kc podle techto tabulek. Budu ji muset tedy davat 12,5 korun? A co se stane az nastoupi do prace? Budu ji muset zalovat o vyzivne, protoze by ho ona mela platit i me za tech 14 dnu co budou deti u me, nebo jak to pani ministryne vyresi?

0 0
možnosti
MN

NORDMAN

27. 5. 2010 21:10
Stridava pece a alimenty

Pokud jste se s manzelkou jako rozumni, dospeli lide dohodli na stridave peci, rozhodne se dohodnete i na vysi alimentu a zda vubec nejake alimenty platit. Soud dohodu (ex)manzelu posveti, pokud tak ucini OSPOD.

Mimo ramcove dohody (kterou posveti v Cesku soud; jinde to jde i bez soudu) se muzete s manzelkou operativne dohodnout, jak to budete resit, kdyz jeden z vas nebude moci prevzit z nejakych duvodu svych 14 dni.  Napriklad je beznou praxi v Norsku, kde kazde dite stoji stejne dle vekove skupiny (ne tedy dle prijmu rodice), ze v prvni rade se zapocitava pocet dni stravenych s ditetem, tedy kdo ma dite v peci, protoze oba rodice jsou financne zodpovedni za dite, logicky kdyz stridava pece neprobiha jako 50:50 ale treba jako 30:70, podili se rodic s mene dny, behem kterych ma dite u sebe doma, finacne na dorovnani nakladu. Jina otazka vznika, kdyz navic porovname prijmy obou rodicu v relitivnim pomeru a z toho dale nejen podle poctu dni, ale i podle prijmu delime naklady na dite,

 

0 0
možnosti
AA

Saša

19. 5. 2010 10:51
Představme si 19 letého studenta.

Takový student bude uplatňovat 25 % alimentační povinnost třeba po otci vydělávajícím 100 tisíc, tedy 25 tisíc korun měsíčně. Který student z normální nerozpadlé rodiny má takovéto nezdaněné kapesné?

0 0
možnosti
RC

josefbad

19. 5. 2010 6:11
dalsi otazka

zajimalo by me, jak hodlaji resit situaci, kdy platce ma vice deti s vice zenami. Nejenze to neni v tabulce, ale navic by mely vsechny ty zeny byt ucastniky rizeni o urceni vyzivneho kazdeho ditete.

0 0
možnosti
AA

Saša

19. 5. 2010 10:52
To je správná připomínka.

A protože tomu tak v praxi není, vyplývá z toho, že ta, která si s žalobou pospíší, dostane nejvíc.

0 0
možnosti