Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TH

Domnívám se, že je tu jazykový problém. Přirozený jazyk na rodil od umělých jazyků ke často vagní, nepřesný. Lidé jsou zvyklí pouřívat slova v různých kontextech. Tady se směšují dva pojmy:

* táta == biologický otec

* role táty (vychovává dítě, stará se o něj)

Paní z toto příběhu tvrdí, že hledá tátu pro své dítě, ale ve skutečnosti má na mysli, že hledá člověka, který bude plnit roli táty pro její dítě. Prostě použila slovo <táta> místo  <muž v roli táty>. Takto nepřesně se prostě vyjadřujeme. Na to m není nic špatného, nic nad čím by se měl pan Hodina pohoršovat. Prostě mnohdy vdovy nebo svobodné matky hledají muže v roli táty jejich dítěte.

Ideální (i po rozvodu) je, když <roli táty> plní <táta> (= biologocký otec). Ale někdy prostě ten táta není a tak jeho roli plní někdo jiný.

Průser je, když táta je a chce plnit roli táty i po rozvodu, ale matka v té roli chce mít svého milence/nového partnera. To je zločin a je to špatně pro dítě. A pokud se v tom případě do role táty tlačí sám její milenec, tak je to bezcharakterní, nevychovaný prevít konající v tomto případě zločin.

3 2
možnosti
Foto

Nin, ale vysvětluj to vdovám :)

7 1
možnosti
Foto

Proč vdovám? I jejich děti mají někde tátu, i když na onom světě. A pokud mají aspoň trochu úctu k mrtvým, nebudou ho znevažovat.

2 4
možnosti
TH

Aleši tady s tebou souhlasím i nesouhlasím zároveň. Souhlasím s tím, co chceš vyjádřit. Často po rozvodu je otec matkou a soudem odsunut do role stykače jednou za 14 dní. Přitom táta se o těch víkendech dítěti maximálně věnuje a chtěl by víc dní, ale soud mu je nedá.  V tom případě  je nebetyčná sprostota, když matka hledá nového tatínka. Dítě přitom tátu má a tátu, stejně jako mámu, může mít jen jednoho !!! Ale co když nemá žádného ? To podle tebe nemá právo na náhradního ? Jak víš, že dotyčná není třeba vdova nebo že biologický otec skutečně nejeví žádný zájem o dceru a třeba ji ani nikdy neviděl.  Z vlastní smutné zkušenosti vím, že ženy po rozvodu často tvrdí lži, že táta nemá o dítě zájem, i když ten se o dítěj marně soudí a i když třeba byl před rozvodem s dítětem více než máma. Ale také vím, že opravdu jsou tátové, kteří o svého potomka nejeví žádný zájem a roky dítě nenavštíví. To opravdu dítě nemá nárok na náhradního tátu ? Já myslím, že v těchto případech má. 

Ale jen v těch uvedených případech. Jinak nový partner ženy nemá žádné právo si hrát na tátu dítěte, které svého tátu má !!! A pokud to činí, tak je to arogatní zloduch a bezcharakterní hajzl. A vím, že takové bestie existují. Např. švédské prase Niklas Klarke z firmy Tieto, který si hraje na tátu mých dětí, dokonce chodí na jejich třídní schůzky a píše mi sprosté, arogantní emaily, že se mám smířit s tím, že moje děti mají novou rodinu ve Švédsku. A dokonce se nestyděl mi vyčíst, že tím, že se soudím o své děti chci zničit JEHO štastný život s mámou mých dětí, mou ex- manželkou. Bohužel světská justice je na takové hajzly jako Švéd, Niclas Klarke krátká, ale věřím, že na něj tvrdě dodadne boží spravedlnost.

Nicméně, pokud některé děti tátu prostě skutečně nemají (zemřel / nebo zmizel v době těhotenství), má jejich máma právo hledat nového tátu.

2 2
možnosti
ČS

Jen aby to nebylo tak, že táta "byl zmizen" už v době těhotenství. Prostě splnil úkol oplodnění a milá matinka už ho nepotřebuje. Že ho potřebuje dítě, to ji nezajímá, však on se najde nějaký blbeček, co si bude chtít hrát na tátu...

0 0
možnosti